Misleidende propagandamachine en SWM-offertes van SRD 100.000

Overheidsvoorlichting is het geven van informatie door middel van communicatie, waardoor een geïnteresseerde kan komen tot een betere afweging en tot een keuze bij het nemen van beslissingen en het vormen van meningen in een concrete situatie. Een actualiteiten- en informatief programma van de overheid dient dus als enig doel te hebben, het op correcte, professionele, adequate en afdoende wijze informeren van de samenleving over allerhande maatschappelijke issues en vraagstukken waar de gewone burger dagelijks mee geconfronteerd wordt. Het is een instrument om de communicatie met het volk op gang te houden. Zodra zender en ontvanger van rol wisselen is er geen sprake van de noodzakelijke interactie om van communicatie te kunnen spreken. Maar tweerichtingsverkeer wil nog niet zeggen dat het bij overheidscommunicatie om gelijkwaardigheid in het contact gaat. Als een agent iemand bekeurt of als een kiezer stemt op een DNA-lid staan zij niet op gelijke voet, want er zijn machtsverschillen. Alleen bij ideale inspraak (als inspraakadviezen serieus gewogen worden) en bij een zuivere rol als klant (als de burger in vrijheid naar de concurrentie/ een andere partij kan gaan) is de relatie meer in evenwicht.
Echter, het overheidsprogramma Infoact schijnt opgezet te zijn meer als propagandamachine van de NDP dan als voorlichtingsprogramma van de centrale overheid /regering. In de aflevering van dit programma van dinsdag 8 oktober(ook uitgezonden op woensdag 9 oktober) komt naar aanleiding van een issue door mij aangehaald in het actualiteitenprogramma ‘To The Point’ op Apintie TV, de onderdirecteur van SWM aan het woord . Laat mij gelijk aangeven dat na de uitzending van To The Point van maandag 7 oktober, ik door verschillende personen ben gebeld in verband met SWM-offertes voor aansluiting op het waterleidingnet.
Waar het in het onderhavige geval om gaat is het volgende: Een beller uit het Domburg-gebied heeft naar aanleiding van de aankondiging van de president over aansluiting van het Domburg-gebied op het waterleidingnet, haar beklag gedaan over een bedrag van SRD 6.000 dat zij moet neertellen om aangesloten te kunnen worden op het waterleidingnet. De offerte is gemaakt door SWM en die mevrouw geeft aan dat zij dat bedrag niet kan betalen. Deze klacht van een burger heb ik meegenomen naar een forum waar ik er gewag van heb gemaakt, omdat iedere burger recht heeft op een eerlijke behandeling van haar klacht over de overheid. Nu komt de onderdirecteur van SWM aan het woord in het propagandaprogramma Infoact en geeft hij aan dat hij niet weet hoe ‘men’ aan die bedragen komt, want overnameklanten (van D&D naar SWM) betalen SRD 1.000 en nieuwe klanten dienen SRD 2.000 te voldoen. Voorts zegt de onderdirecteur dat hij niet praat over verkavelingen, althans gebruikt hij woorden van gelijke strekking en betekenis.
Naar mijn mening is het evident dat de onderdirecteur van SWM bewust kiest voor de weg van de minste weerstand, opzettelijke dwaling dan wel naar alle waarschijnlijkheid bedrog. Want terwijl de onderdirecteur van SWM zijn verhaaltje opdist en doet alsof zijn neus bloedt en hij absoluut niet kan bevatten vanwaar die bedragen van SRD 6.000 en meer vandaan komen en in dezelfde adem tussen neus en lippen door aangeeft dat hij niet praat over de verkavelaars, word ik bedolven onder de telefoontjes over offertes van SWM die geen SRD 6.000 bedragen, maar het tienvoudige en vijftienvoudige daarvan. Die onderdirecteur van SWM moet mij en het volk geen Indianenverhalen komen vertellen als zou hij niet weten van waar mensen met offertes van SRD 6.000 komen, terwijl hij dus wel degelijk weet waar de bedragen van SRD 6.000 en zelfs meer vandaan komen, maar hij er bewust voor kiest om juist die groep niet te behandelen en daar zit dus het ernstig misleidende van zijn verhaal. Hij bespreekt met opzet het gedeelte van de verkavelingen niet want dan zou hij aan het volk moeten vertellen dat zijn bedrijf aan mensen offertes heeft doen toekomen variërende van bijkans SRD 60.000 (zestigduizend) tot ruim SRD 100.000 (honderdduizend) per huishouden wel te verstaan. Bovendien betreft het in het geval van die klagende mevrouw geen verkaveling, maar het feit dat zij aan haar zijde van de weg geen waterleidingbuis heeft lopen. Het is volstrekt belachelijk, verfoeilijk en misselijkmakend dat de onderdirecteur van SWM en deze regering er zo goedkoop van de klachten van burgers voor op afpersing lijkende hoge bedragen, af willen komen. Voor de goede orde doe ik 2 offertes van SRD 60.000 en meer ter inzage aan u, het volk toekomen. De klagende mevrouw die een offerte van SRD 6.000 ontving, wenst uit vrees voor represailles niet verder te praten over haar klacht, hetgeen absoluut jammer te noemen is en bovendien het repressieve karakter van het zittende regime, althans de beleving daarvan door het volk aangeeft.
Voor Domburg(hoofdweg) is het in ieder geval een mijlpaal dat men eindelijk water uit de buizen en kranen zal zien stromen want Domburg heeft lang moeten lijden onder het gebrek aan watervoorziening. Eindelijk na veertig jaren welteverstaan. Ik ken nog de tijden waarin de Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen water bracht naar dat gebied. En het is voor de zuiverheid van de discussie goed aan te geven dat het project om Domburg van water te voorzien niet is gekomen van de militairen die eerst 7 jaren lang en daarna nog eens een jaar en 4 jaren van Jules Wijdenbosch en nu nog eens 3 jaren , aan de macht waren en zijn ( 15 jaren in totaal dus). Het project om Domburg van water te voorzien is geheel en al voorbereid door regering Venetiaan/ Sardjoe en het waterleidingnetwerk is ook toen aangelegd. De huidige regering heeft de aansluiting bewerkstelligd. Ik ben in ieder geval content over het gegeven dat tenminste 1 functionaris die door het propagandaprogramma Infoact werd geïnterviewd, het fatsoen had om op te merken dat voor deze huishoudens van Domburg het waterleidingnet al was aangelegd.
Wat zei de president nu over de basisbehoefte ‘water’ ook alweer? Het is een goed, een basisbehoefte dat voor een ieder toegankelijk dient te zijn? Hoe serieus moet ik de president nemen wanneer ik offertes zie van niet alleen SRD 6.000 maar SRD 60.000 en SRD 100.000? Bij deze doe ik de kopieën van die offertes aan u ter inzage toekomen en hou ik u voor dat de overheidscommunicatie aan bijzondere bepalingen onderworpen dient te zijn om te voorkomen dat deze wordt gebruikt om het imago van een politicus of partij te beïnvloeden. En in antwoord hierop mag u van mij maar net zoveel Infoacts in elkaar zetten als u maar wenst. Want al is de leugen nog zo snel…..
mr. drs. Sharmila Kalidien – Mansaram

error: Kopiëren mag niet!