Lijnbussen kunnen binnenkort niet meer van twee wallen eten

Het ministerie van TCT en Onderwijs zijn bezig met het ordenen van de bussen die voor schoolvervoer zorgen. De particuliere bussen, die momenteel ook schoolkinderen vervoeren in opdracht van het ministerie, zullen uit het systeem worden gehaald. De bushouders genieten op die manier van een dubbele compensatie.
In de vergunningsvoorwaarde van de particuliere lijnbussen is ook aangegeven dat de bushouders geen andere diensten mogen verlenen. Uit bronnen heeft Dagblad Suriname kunnen vernemen dat het ministerie van TCT al een schrijven heeft gestuurd naar het ministerie van Onderwijs, waarin in is aangegeven welke bussen vergunning hebben als particuliere lijnbus. Op die manier kan het ministerie gemakkelijker de bussen afvoeren van de lijst. Met het GPS-systeem, dat nu is ingesteld in de bussen, zijn zaken nog gemakkelijker te achterhalen. Een probleem dat zou kunnen ontstaan, is dat heel wat schoolkinderen niet vervoerd zullen kunnen worden. Of het ministerie de particuliere bussen kan vervangen, is nog niet bekend. Het is een kwestie van tijd dat de bussen worden vervangen.
Edmund Dundas, die rijdt voor het ministerie van Onderwijs en tevens ook als particulier rijdt, zegt begrip te hebben voor deze ordening. ‘Als ondernemer komt het me goed uit als je twee keer gesubsidieerd wordt, maar het is oneerlijk tegenover de regering en andere collega’s. Anderen zullen niet content zijn hiermee, maar dat zijn de regels die nu nageleefd moeten worden.’ Twee jaren terug kregen de bussen die schoolkinderen vervoeren een verhoging van 25% en nu verwachten ze een verhoging van 10%.

error: Kopiëren mag niet!