Waterproblematiek Powakka wordt aangepakt

Waterproblematiek“Wij moeten van de grond af aan beginnen met de watervoorziening hier in Powakka”, waren de woorden van Marlon Oosterling tijdens zijn oriëntatiebezoek aan Powakka te Para. Het hoofd van de Dienst Watervoorziening bracht op 8 oktober een bezoek aan het Inheemse dorp waar basja Gregory Sabajo hem de huidige situatie voorlegde.
De waterpomp die ervoor moet zorgen dat de gemeenschap voorzien wordt van water, functioneert niet optimaal. De machine valt vaak uit, wat voor oponthoud zorgt in de levering van water naar de huishoudens. Vanaf de aanleg van het waternetwerk is het tot heden niet uitgebreid en aangepast aan de huidige leefomstandigheden van de bewoners. Door de groei van de gemeenschap voldoet het niet meer aan de gestelde eisen. Bij de aanleg van geasfalteerde wegen is er ook geen rekening gehouden met het waternetwerk. Naast het feit dat de toren niet hoog genoeg is geplaatst, is de opslagcapaciteit niet voldoende om de groeiende gemeenschap van water te voorzien.
Volgens het diensthoofd zal het waterprobleem planmatig worden aangepakt. Er zal eerst een aanvang gemaakt worden met het verhogen van het waterreservoir met nog 5 meter. Daarna zullen de buizen verplaatst en verlengd worden naar de nieuwe woongebieden te Powakka. Verder zal het ministerie nieuwe mogelijkheden bekijken om de stroomtoevoer voor de watervoorziening te verzekeren.
Volgens Oosterling streeft de Dienst Watervoorziening ernaar om het stappenplan binnen een maand af te hebben. Echter zullen de werkzaamheden reeds in de week van 14 oktober van start gaan. Naar schatting zullen in deze eerste fase zo’n 165 huishoudens van water worden voorzien.

error: Kopiëren mag niet!