Houten meubelexpositie in KKF

IFDeze week organiseerde het ministerie van Handel en Industrie de houten meubelexpositie op het KKF-terrein. Op de expositie waren diverse producten te zien die vervaardigd waren uit minstens 40% Surinaams hout. Een tiental Surinaamse bedrijven stond met een deel van de collectie in de hal. Verschillende meubels waren er te bewonderen. Meubels volledig vervaardigd van bamboe, de meer moderne inrichting en de huiselijke sfeer stonden uitgestald.
Daarbij waren er ook degenen die zich gespecialiseerd hadden in houten onderdelen van een huis, zoals deuren, luiken en trappen.
Kenmerkend was het werk van meubelmakerij Randoe. Met gedegen kennis wist ze het oog te strelen met verschillende onbekendere soorten hout uit het binnenland van Suriname. Zo konden ze met elk type houtbewerking laten zien dat een goed gebruik van hout specialistisch werk is. “Een meubelstuk maken met een hamer en een spijker, dat doet een timmerman”, wist Cees Dilweg de bezoekers van de expositie te vertellen. “Een meubelmaker gebruikt alleen hout en lijm. Misschien een enkele schroef, maar beslist geen spijkers.”

error: Kopiëren mag niet!