‘Sport en politiek gaan wel samen’

1. Sport 1
1. Sport 2‘Sport en politiek gaan wel samen. Je zal de politiek altijd nodig hebben om bepaalde zaken gerealiseerd te krijgen. In feite heeft politiek bemoeienis met alles’, zegt Errol ‘Big Fellow’ Veldbloem, voorzitter van de Wanica Sportorganisatie (WSO). Hij reageert naar aanleiding van kritieken vanuit de gemeenschap, daar hij op een muurreclame van het George Deulstadion de huidige president Desi Bouterse aanmoedigt en ondersteunt om nog een termijn president te zijn. Er wappert vlak daarachter een NDP-vlag. ‘Ten eerste wil ik zeggen dat de muurschildering buiten het stadion is en niet van binnenuit. Ten tweede heeft president Bouterse de tot standkoming van de muur persoonlijk ondersteunt’, zegt Veldbloem.
‘Ik ben geen NDP’er, maar een Boutist (aanhanger van Bouterse)’, zegt hij. Veldbloem zegt dat sport, politiek en vakbond onmisbaar met elkaar samengaan. De WSO-voorzitter hoopt voor eind van het jaar alle vakken van de muur vol te hebben met reclame. ‘Ik moet de grote staatsbedrijven nog aanschrijven’, zegt hij. Een vak buiten kost SRD 750 per jaar, voor binnen betaald met SRD 650.
In het George Deulstadion gaat de ontwikkeling ondertussen gestadig verder. Op dit moment wordt er gewerkt aan de hal tussen de tribune en de kleedkamers. Er is een nieuwe dakconstructie met nieuwe zinkplaten geplaatst. Dit project kost ruim SRD 11.000. Aan de SVB is steun gevraagd voor SRD 10.000. ‘We zijn bezig met SVB-penningmeester Waldo Gobardhan om wat financiering vrij te krijgen’, zegt Veldbloem. Hij ziet Waldo als de trekker van het SVB-bestuur. Op dit moment worden de werkzaamheden uit eigen middelen gedaan.

error: Kopiëren mag niet!