Kleine slagers dupe van defecte koelcellen Abattoir

Kleine slagers menen de dupe te worden van de defecte koelcellen van het slachthuis Sure Beef NV, meer bekend als Abattoir. ‘Normaliter bewaarden we de geslachte runderen in de koelcellen van Abattoir. Maar nu die defect is, hebben we geen alternatief. In onze winkel hebben we geen koelruimte’, zegt een kleine slager, die zijn brood verdient op de Centrale Markt. Daar er maar 2 dagen per week geslacht wordt, zitten we met een probleem. Wordt al het vlees binnen 1 dag verkocht, dan zitten we de volgende dag zonder product. We kunnen ook niet veel laten slachten, want dan zitten we met een opslagprobleem en als het niet verkocht wordt, hebben we een groter probleem’, zegt de slager.
Sure Beef-directeur Rudi Soekhlal bevestigt dat de koelcellen defect zijn. ‘Sinds zondag zijn tegelijk alle compressoren uitgevallen. Er wordt eraan gewerkt om deze zo snel mogelijk te repareren’, zegt Soekhlal. De directeur zegt dat er een noodoplossing is voor de slagerijen. ‘Totdat de koelcellen niet werken, helpen we de mensen door elke dag te slachten.’
Geslachte runderen die na een dag niet opgehaald worden door de slagerijen, worden in de koelcellen bewaard voor SRD 10 per beest. ‘De grote slagers hebben geen problemen, die hebben hun eigen koelcel. De kleine slagers worden de dupe’, aldus de kleine slager. Per week slacht een kleine slager ongeveer 8 koeien.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!