Houttransport vernietigt asfaltlaag Nicolaas Gudsstraat

De Nicolaas Gudsstraat, een zijstraat van de Bomaweg (voorheen Leiding 19), bevindt zich reeds geruime tijd in slechte staat
De Nicolaas Gudsstraat, een zijstraat van de Bomaweg (voorheen Leiding 19), bevindt zich reeds geruime tijd in slechte staat
De Nicolaas Gudsstraat, een zijstraat van de Bomaweg (voorheen Leiding 19), bevindt zich reeds geruime tijd in slechte staat. Dagblad Suriname werd door weggebruikers erop gewezen dat zowel de asfaltlaag als het verkeersmeubilair vernietigd wordt door de zware houttransporten die dagelijks plaatsvinden. Zelfs een stopbord en een straatnaambord moesten het ontgelden. In de nabije omgeving zou een houtverwerkingsfabriek van de ‘Greenheart Group’ zijn gevestigd.
Dagblad Suriname maakte contact op met de districtscommissaris van Wanica, Rawien Jiawan. Hij legde voor dat bij hem geen enkele klacht is gedeponeerd. Hij zal een onderzoek instellen en de bevindingen doorgeleiden naar de afdeling Wegen van het ministerie van Openbare Werken voor mogelijke rehabilitatie en herstel van de weg en het verkeersmeubilair.
Bij de rehabilitatie van het weggedeelte Monkshoop-Henry Fernandesweg heeft de burgervader van het district Saramacca, Aroenkumar Ramdhani, scherpe kanttekeningen geplaatst over zware houttransporten die de goede staat van wegen zouden verslechteren. Zo gaf hij mee dat niet geschroomd zal worden om maatregelen te treffen tegen de truckhouders in zijn district.
Dagblad Suriname nam ook contact op met de Greenhart Group over de kwestie van de Nicolaas Gudsstraat. Een verklaring van deze onderneming is uitgebleven.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!