Ori heeft geen boodschap aan ‘vernederingen’ Somohardjo

Ori heeft geen boodschap aanPoliticus Henry Ori heeft beslist geen boodschap aan de zogenaamde vernederingen van de voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, die hem denkt te kunnen kleineren wanneer het gaat om het aantal binnengehaalde stemmen bij de afgelopen verkiezingen in 2010. ‘Ik zal hem op een gepaste manier antwoord geven’, luidde slechts het commentaar van Ori tegenover Dagblad Suriname.
Bij de afgelopen verkiezing ging Ori, die toen de voorzitter was van de UPS, in partnerverband met de Volksalliantie de verkiezingen in. De Volksalliantie, welke werd geleid door Somohardjo, bestond toen uit de UPS, Trefpunt 2000 en de PSV. Onlangs heeft Somohardjo meerdere malen getracht Ori klein te krijgen door aan te geven dat hij hoge verwachtingen had van Ori voordat hij de verkiezingen inging. Zo schroomde Somohardjo er niet voor de nadruk op te leggen dat Ori slechts 231 stemmen behaalde. Somohardjo daarentegen eindigde met 5060 stemmen.
Politiek analist Hardeo Ramadhin met dit cijfermateriaal geconfronteerd, zegt dat niet uit het oog verloren moet worden dat Somohardjo op eigen kracht geen zetels zou kunnen halen. De wet schrijft voor dat indien een partij en of combinatie maar een zetel heeft behaald, deze toekomt aan de persoon met het meeste aantal stemmen. ‘Je behandelt een partner toch niet zo.’ Als voorbeeld haalt hij het Nieuw Front aan. Die heeft haar partners, die een minderheid aan stemmen behalen, nooit besproken.
Ramadhin legt er ook de nadruk op dat het een haartje gescheeld zou hebben en zou Somohardjo die ene zetel van hem, waar hij zo trots op is, aan zijn neus voorbij zien gaan. Deze zou namelijk de Megacombinatie toekomen. In plaats van 8 zetels zou Megacombinatie eindigen met 9 zetels.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!