Doodgeschoten rover was Iwan Shubhagan Akooy

Tweede vanuit rechts de doodgeschoten Iwan Akooy. Uiterst rechts Jurgen Linger die nog opgespoord wordt
Tweede vanuit rechts de doodgeschoten Iwan Akooy. Uiterst rechts Jurgen Linger die nog opgespoord wordt
Drie roofwapens achterhaald
Het ontzielde lichaam dat na de brute beroving aan de L’ Hermitageweg werd aangetroffen langs een weg op het Reebergproject, is van Iwan Shubhagan Akooy. Hij is ook een oud bekende van de politie. Op zijn lijk werd een vuistvuurwapen aangetroffen. Intussen heeft de politie ook nog een jachtgeweer (zogenaamd ten shooter) en nog een vuistvuurwapen achterhaald en in beslag genomen. Het machinegeweer en waarschijnlijk nog een jachtgeweer zijn nog niet gevonden. Het is inmiddels ook bekend wie van de aangehouden verdachten respectievelijk met het machinegeweer en het jachtgeweer op de politie geschoten hebben.
In deze beroving, gepleegd op vrijdag 27 september 2013, waren 7 verdachten in beeld gebracht. Vijf zijn aangehouden, 1 doodgeschoten en 1 is voortvluchtig. Op de dag van de beroving werd Akooy dood aangetroffen te Reebergproject, minder dan een half uur na de beroving. Hij werd vermoedelijk dodelijk geraakt door politiekogels bij het vuurgevecht aan de Ankielaan. Daar kwamen de rovers en de politie-eenheid Faya Blo tot een over en weer geschiet. Daarbij werd een politiewagen zwaar beschadigd. Nog een crimineel werd geraakt aan de Ankielaan. Deze werd achtergelaten door zijn compagnons. De politie hield hem meteen aan en hij ligt ter verpleging in het ziekenhuis. De identiteit van deze rover is niet bekendgemaakt.
Op maandag 1 oktober 2013 lanceerde de politie een opsporingsbericht, waarbij gezocht werd naar de verdachten Ryan Alidikromo, Miquel Biswanne en Mangavio Hertsberg. Nadat het bericht in de kranten verscheen op dinsdag 2 oktober (Dagblad Suriname publiceerde de foto’s op haar front page), meldde de verdachte Alidikromo zich met zijn advocaat op het bureau Geyersvlijt aan. Alidikromo, eerder chauffeur geweest bij een andere beroving, ontkende tegenover zijn advocaat enige betrokkenheid te hebben in deze zaak. Op woensdag 3 oktober meldde Miquel Biswanne zich aan op het politiebureau Zanderij. Woensdagavond 3 oktober kreeg de politie de informatie dat de vuurwapengevaarlijke Mangavio Hertsberg zich op Hanna’s Lust bevond in een taxi. Hij werd daar door het Arrestatieteam in de kraag gevat. Ook de taxichauffeur werd ingerekend.
Uit verklaringen van de aangehouden verdachten kreeg de politie nog meer informatie over de verdachten in deze zaak. Een van hen bekende betrokken te zijn geweest bij de beroving. Zo bracht de politie op donderdag 4 oktober een 6de verdachte in beeld, te weten Jurgen Linger, alias Joga. Deze crimineel is vermoedelijk de persoon die de eigenares van de winkelzaken aan de Hermitageweg, te weten Rashida Doerga, flink heeft getrapt en geklapt en ook de kluis van Western Union heeft leeggehaald. Linger is nog niet aangehouden. Op vrijdag 5 oktober lanceerde de politie een opsporingsbevel voor de 7de verdachte in deze zaak, te weten Ratno Kartowidjojo. Hij meldde zich een dag erna met zijn advocaat aan op het politiebureau Nieuwe Haven.
De politie heeft heel goed werk verricht in deze zaak. Alle 7 verdachten zijn oud bekenden van de politie. Alleen de identiteit van de verwonde verdachte is niet bekend en de verdachte Jurgen Linger is nog niet aangehouden. De politie is in dit stadium nog heel zuinig met het verstrekken van informatie.

error: Kopiëren mag niet!