Vrouw verlaat man om schimmelziekte

1 Vrouw verlaat man om schimmelziekte‘Mi vrouw gwe lib’ mi om a siki disi. Na wan sari tori’, zegt de 30-jarige David Ramratie in gesprek met Dagblad Suriname. Al een jaar wordt hij geteisterd door een ernstige schimmelziekte. Deze heeft zich inmiddels over zijn hele huid verspreid. Elk seconde van de dag jeukt zijn lichaam. ‘Mi futu e krasi mi now’, zei hij in gesprek met Dagblad Suriname. Een bezoek brengen aan een arts, is een droom voor Ramratie. Hij beschikt niet over een on en minvermogen dokterskaart. Het verzoek om in aanmerking te komen voor zo een kaart wordt volgens hem altijd afgewezen door Sociale Zaken in Nickerie. Een bezoek brengen aan een willekeurige arts, kan hij niet omdat hij het geld niet heeft om de dokter te betalen. Ramratie beweert dat zijn ziekte met de dag erger wordt.
Ramratie zoekt dringend hulp om van zijn schimmelziekte af te komen. Hij woont in Nieuw Nickerie en is werkzaam als arbeider bij een rijstmagnaat. Hij wordt niet gediscrimineerd op de werkvloer. Zijn collega’s ontfermen zich wel over zijn ziekte. Indertijd gebruikte hij een huismiddel. Dit bleek niet de werking te hebben om er zorg voor te dragen dat de schimmel volledig verdween. Het moment toen hij stopte met de medicijn, kwamen de schimmel en de ernstige jeuk terug.
Dagblad Suriname maakte ook contact met Dennis Chundro die tal van personen met een dergelijke ziekte heeft genezen. Dit, door bemiddeling van een Colombiaanse allergoloog die in Bogota woonachtig is. Geheel vrijwillig neemt hij bloed van de bedoelde patiënt mee naar Colombia. Daar wordt het bloed geanalyseerd en worden homeopathische middelen gemaakt. Deze neemt hij vervolgens mee naar Suriname. Maar voor die medicijnen moet er wel grof geld neergeteld worden. In bovenstaand geval moet zeker een bedrag tussen de USD 5.000 en USD 6.000 betaald worden om volledig te kunnen genezen. Als voorwaarde wordt gesteld dat die persoon helemaal geen alcohol moet gebruiken. Dat remt de werking van de medicijnen. De familie van Ramratie moet nog bevestigen of zij geïnteresseerd zijn in de homeopathische middelen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!