Fatburners, afslankmiddelen en thee

Tegenwoordig wordt men ermee overspoeld, afslankmiddelen. Ze worden ook wel fat burners genoemd. Verschillende merken zijn op de markt en claimen dat wanneer men het gebruikt de kilo’s ervan af vliegen. Maar wat zit er nu eigenlijk in? Wat zijn nou die stoffen die voor die extra vetverbranding zorgen, zodat er zoveel mensen zoveel kilo’s kwijtraken? Wat in veel fat burners voorkomt, is een smaakstof. Natuurlijk niet van suiker om het zoeter te maken, maar van stoffen zoals shogaol. Dit is een stof die zorgt voor een scherpe smaak. Een beetje vergelijkbaar als peper. Misschien wel om de fat burner die extra spice te geven. Vaak wordt er gebruik gemaakt van mineralen, waarvan calcium en magnesium een van de meest voorkomende zijn. Deze stoffen zitten in vers fruit en verse groente en hebben invloed op een goede groei van botten en spieren. Dus nog steeds niet een stof wat zorgt voor vetverbranding.
In veel fat burners zitten ook stoffen als vitamine B4 en B8. In de natuur komen deze stoffen voor in vlees- en melkproducten, maar ook in fruit zoals bacoven. Vitamine uit de B-complex hebben invloed op de hersenen en impulsoverdracht in het zenuwstelsel. Ook voorkomt het dat cholesterol gaat vastzitten in de aderen en dat hormoonsignalen de cellen binnenkomen. Allemaal binnen handbereik aan de fruitbomen en vleesproducten. Daarnaast worden stoffen gebruikt zoals L-arginine en L-carnitine. Dit zijn stoffen die het hart en vaatstelsel onderhouden en zorgen voor bescherming van de bloedvaten. Opmerkelijk is dat L-carnitine een stof is die ons eigen lichaam produceert en door urine ook weer uitgescheiden wordt wanneer we er een teveel van hebben. Dat teveel komt regelmatig voor, want ons lichaam is niet zo goed in het reguleren van de aanmaak van deze stof. Het slikken van deze fat burners betekent dus dat er een overvloed in het lichaam komt van een stof waar al regelmatig teveel van is en dus direct weer wordt uitgeplast.
Een opmerkelijke stof die in een van de fat burners zat, is chromium polynicotinaat. Deze stof zorgt ervoor dat de bloedsuiker wordt verlaagd. Iets wat misschien voor suikerpatiënten een aantrekkelijke gedachte is. Er wordt veel gebruik gemaakt van cafeïne bij afslankmiddelen. Van cafeïne is bekend dat het hongergevoel onderdrukt. Verder maakt het het zenuwstelsel actiever en stimuleert het ons metabolisme. In de winkels liggen verder nog pakken thee die beloven dat er verbazingwekkende gewichtsverlaging zal zijn bij het drinken van dat merk thee. De verpakking meldt ook dat het bestaat uit 100% groene thee. Er worden allerlei gezonde kwaliteiten toegedicht aan groene thee. Het probleem is alleen dat deze nooit daadwerkelijk zijn bewezen.
Van de stoffen die voorkomen in fat burners en afslankmiddelen is er geen die er voor zorgen dat vet sneller verbrand wordt. Misschien zouden de makers van deze producten er beter aan doen om hun middelen te promoten voor andere doeleinden. Helaas zullen de meeste mensen hun vet kwijt moeten raken op de oude manier, via sporten en gezonder eten.

error: Kopiëren mag niet!