VHP grote voorstander sportontwikkeling

Vredenburg melangewegAfgelopen vrijdag 4 oktober belegde de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) onder leiding van voorzitter Chandrikapersad Santokhi een wijkvergadering aan de Malangweg te Vredenburg (voorheen plantage Vredenburg). Deze vergadering werd belegd op verzoek van de Sportvereniging Jivan Joti om nader geïnformeerd te worden omtrent de vele sociaal maatschappelijke en politieke vraagstukken van onze samenleving. Daar de VHP grote voorstander is van sportontwikkeling, achtte de voorzitter het van belang om in te gaan op het verzoek van de sportvereniging Jeewan Joti. Naast het formuleren en uitdragen van de partijpolitieke visie m.b.t. politieke vraagstukken, werd ook stilgestaan bij het belang en de meerwaarde die de sportbeoefening kan toevoegen op alle niveaus en onder alle lagen van onze samenleving. Binnen dit verband belichtte de VHP- voorzitter ook het belang van buurtontwikkeling en participatie van de plaatselijke bewoners. Om de sport beter te beoefenen, doneerde de VHP sportmaterialen aan bovengenoemde sportvereniging. Vermeldenswaard is dat 60 jonge kiezers de lidmaatschapskaart van de VHP hebben aangevraagd, waardoor het bestand van nieuwe leden van de VHP binnen 2 jaar op meer dan 13.500 leden komt.
De bekende fiscaal jurist, Robby Makka, die ook op deze vergadering aanwezig was, voerde kort het woord tot de aanwezigen. Hij ging kort in op de kwestie Surinamers in diaspora. Hij benadrukte dat Surinamers in diaspora een grote bijdrage kunnen leveren aan Suriname. Hij gaf aan dat Surinamers in diaspora graag willen investeren in Suriname, mits een goed investeringsklimaat wordt gecreëerd en de veiligheid gewaarborgd is. Verder moet ook de verstoorde relatie tussen Suriname en Nederland verbeterd worden. Volgens Makka hebben Surinamers in diaspora meer dan Euro 1.6 miljard op hun rekeningen staan en aan bezittingen ruim Euro 5 miljard. Makka vroeg aan de aanwezigen om niet boos te worden op de voorzitter van de VHP wanneer hij naar Nederland gaat. Surinamers in diaspora in Nederland willen precies weten hoe de voorzitter van de VHP de verstoorde relatie tussen Suriname en Nederland wil herstellen en deze groep wenst te betrekken bij de ontwikkeling van het land als de VHP aan de macht is. Volgens Makka is Santokhi een ‘merk’ in Nederland. Op deze vergadering maakte Makka ook bekend dat hij, zijn echtgenote en nog vele Surinamers in diaspora buitengewoon lid zullen worden van de VHP. Op weg naar de verkiezingen van 2015 zal hij de verkiezingscampagne van de VHP helpen coördineren. De voorzitter van de VHP is kort ingegaan op de sociaalmaatschappelijke en politieke vraagstukken in het land. De voorzitter benadrukte dat de VHP meer dan een politieke partij is en dat de partij voor een ieder toegankelijk is ongeacht ras, geloofsovertuiging, leeftijd, gender en maatschappelijke status. De VHP is voor Surinamers, de partij is een “bromtji djari”.
De voorzitter gaf verder aan dat de vele aantijgingen aan zijn adres misplaatst zijn. Politieke tegenstanders zijn in paniek en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Volgens de voorzitter is het veiligheidsbeleid totaal mislukt, de criminaliteit is toegenomen en verruwd, de kranten staan er wel elke dag bol van. De regering c.q. de minister Justitie en Politie, is niet in staat de grensoverschrijdende criminaliteit aan te pakken. Het gevolg is dat andere landen de grensoverschrijdende criminaliteit voor ons aanpakken. Op het einde van zijn toespraak gaf de voorzitter aan dat de VHP a.s. 19 oktober in het district Marowijne een vergadering zal beleggen. Ook deelde hij mee dat op de jaardag van de VHP een standbeeld van wijlen voorzitter mr. Jagernath Lachmon onthuld zal worden.

error: Kopiëren mag niet!