Take A Chance sleept Staat voor het gerecht

Take A Chance sleept Staat voor het gerechtTake A Chance NV die haar activiteiten herstart op zaterdag 12 oktober 2013, zal de Staat voor de rechter slepen. Het bedrijf werd ervan beschuldigd voorkennis te hebben van haar trekkingsresultaten, als gevolg waarvan de bedrijfsactiviteiten van Take A Chance NV werden stilgelegd door de politie. ‘Het bedrijf heeft 7 maanden stilgelegen. Door de valse beschuldigingen heeft de onderneming volgens diens advocaat, mr. Alwin Baarh, heel veel schade opgelopen. Niet alleen het imago is geschaad, maar het bedrijf heeft ook financiële en maatschappelijke schade opgelopen. De clientèle wacht ook niet. Zij stappen over naar andere spelen. Kortom er is veel schade berokkend aan het bedrijf en dit zal nu worden verhaald op de Staat’, aldus Baarh.
Take A Chance NV- general manager Himen Padarth heeft op een persconferentie in chronologische volgorde aangegeven wat heeft plaatsgevonden. Op 06 maart 2013 werd Padarath gebeld door de politie van Bureau Nieuwe Haven. Daar de directeur uitlandig was, meldde Padarath zich aan bij de politie. Aan de general-manager werd voorgehouden dat er twee personen waren aangehouden, die aangaven voorkennis te hebben van de trekkingsresultaten. Ondanks het gegeven dat deze twee verdachten niets te maken hadden met Take A Chance NV gaf de politie te kennen een grondig onderzoek te zullen instellen. Volgens Padarath hebben zij hun volledige medewerking verleend. De politie kwam volgens de general-manager met een heel team en nam tal van hun producten – waaronder software en trekkingsapparatuur, mee voor onderzoek. ‘Wij konden hierdoor geen trekkingen houden’, vertelt de Take A Chance-topman. Maar dit was niet het enige lastige.
De politie heeft van 07 maart tot 21 april 2013 nimmer de leiding van Take A Chance NV op de hoogte gehouden van de onderzoeksresultaten. De leiding wendde zich tot advocaat Alwin Baarh. Daags daarna, op 22 april 2013, ontvangt Take A Chance NV een schrijven van de procureur-generaal waarin staat dat de afgestane spullen afgehaald kunnen worden. Padarath zegt dat zij hun personeel hebben gestuurd om de spullen te halen. Hij zegt vernomen te hebben dat de politie buitenlandse ICT-deskundigen die bij banken werken, heeft ingezet om de software en de machines te controleren.
Voor Take A Chance waren de problemen nog lang niet voorbij. Van het Openbaar Ministerie vernam het bedrijf dat zij de politie geen toestemming zal verlenen om aanwezig te zijn bij de trekkingen van de Straatcode Loterij. Volgens de general manager klopten zij wederom aan bij Baarh. De advocaat trad op zijn beurt in contact met de hoofdofficier van het OM, die aangaf dat de politieagenten geen controle kunnen uitoefenen op digitale trekkingen. De opleiding daartoe hebben zij niet gehad. Volgens Baarh is het de Staat die vergunningen verleent voor kansspelen en is het dezelfde Staat die zegt dat bij trekkingen de aanwezigheid van de politie vereist is. Baarh stapte naar de rechter en die heeft op 02 oktober het OM gelast om politieagenten ter beschikking te stellen voor de trekking. De nog steeds niet opgerichte Gaming Board zou in feite controle moeten uitoefenen bij digitale trekkingen. Padarath zegt dat Take A Chance binnenkort ook de tambola-trekkingen zal introduceren. ‘Wij willen geen problemen meer.’
Voor de laatste trekking was de jackpot SRD 160.000. Volgens Padarath heeft 99% van de lotkopers de gelden teruggekregen. Die 1% zal gestort worden in de staatskas.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!