Voorbereiding informatiebeurs Saramacca goed op schema

Voorbereiding studie-informatiebeurs Saramacca goed op schemaDe Jongerenvereniging Saramacca onder leiding van Avinash Bhagwat zal op 8 en 9 oktober 2013 een studie-informatiebeurs organiseren op het kermisterrein te Groningen. Het doel van de beurs is om jongeren in te lichten omtrent de studiemogelijkheden in Suriname en het werk dat geambieerd kan worden na het behalen van een bepaalde onderwijsgraad. Deze beurs is een initiatief van de JVS die al reeds 1,5 jaar actief is in Saramacca. JVS zal dit jaar deze beurs organiseren in samenwerking met het commissariaat te Saramacca.
Volgens Bhagwat is vooraf een evaluatie gemaakt van de verschillende opleidingen en bedrijven in Suriname die mogelijk naar de beurs gehaald worden. Op basis van de reactie van de bedrijven en de verschillende scholen is een plattegrond gemaakt met betrekking tot de opzet van de beurstenten om de omvang van het terrein van de beurs vast te stellen. Hij zegt dat de promotie goed op schema is middels flyers, spandoeken, posters en media. De financiën voor deze beurs komen van de opbrengst van de avondbussen die zijn ingezet door Staatsolie Maatschappij Suriname NV. Studenten die gebruik maken van de avondbussen storten maandelijks SRD 25 op het commissariaat. De opbrengst van de afgelopen 2 jaren zal worden gebruikt voor de uitvoering van de beurs.
Ngadiman Orpheo, één van de coördinatoren, zegt dat alle scholen in Saramacca reeds zijn uitgenodigd. Ook scholen uit Nickerie en Coronie zijn uitgenodigd. Hij verwacht minstens 100 leerlingen uit de westelijke districten. Voorts zegt Ngadimian dat er in de middaguren bussen ingezet zullen worden in verschillende wijken van Saramacca . Deze zijn bedoeld voor jongeren die het zich niet kunnen permitteren om de beurs te bezoeken vanwege de grote afstand.

error: Kopiëren mag niet!