Geen Journalistenprijs in 2013

De commissie Journalistenprijs, werkarm van de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS) heeft na diverse beraadslagingen met onder andere de jury en hoofdsponsor VSH besloten om de uitreiking van de prijs voor dit jaar geen voortgang te laten vinden. Reden daartoe is de geringe belangstelling vanuit de journalisten en mediahuizen vorig jaar en de vraag naar prijzen in de verschillende categorieën. Besloten is deze prijs te verschuiven naar het volgend jaar onder aantekening dat de uitreiking plaatsvindt op maandag 15 augustus 2014. In te zenden producties mogen niet eerder dan 1 februari 2014 en niet later dan 30 juni 2014 zijn uitgezonden of gepubliceerd. De periode van indiening op het SBJS-kantoor loopt van 5 mei tot en met 5 juli 2014. De journalistenprijs zal nu tweejaarlijks worden uitgereikt.
De jury die voorgezeten wordt door Desi Truideman wordt uitgebreid met ten tenminste 2 leden. Gedacht is aan een vertegenwoordiger van de SVJ en een vertegenwoordiger van de maatschappelijke organisatie. De categorieën zullen er voortaan als volgt uitzien; 1. Radio: Hieronder vallen documentaires, reportages, nieuwsitems en andere nieuwswaardige producties. TV: Documentaires, nieuwsitems, reportages en andere nieuwswaardige producties; 3. Print Media: nieuwsberichten en Nieuwswaardige artikelen van Tijdschriften, Kranten en Internet nieuwssites.
Jury-voorzitter Desi Truideman en voorzitter van de commissie Journalistenprijs Jane Kolf- Bergraaf zijn er helemaal van overtuigd dat met deze aanpassingen de Journalistenprijs breder gedragen zal worden. In de komende periode zullen mediahuizen en journalisten meer vernemen van de activiteiten die de commissie zal uitvoeren om de journalisten te motiveren te participeren aan de Journalistenprijs 2014. Zo zijn in de planning teach in’s voor journalisten, bezoeken aan de mediahuizen en een bezoek aan Nickerie. De Journalistenprijs’, is een initiatief van VSH United en is ontstaan uit het idee om in verband met haar 50-jarig bestaan op 22 augustus 2008, iets te doen voor de gemeenschap, met een langdurig en kwalitatief karakter. De prijs moet als aanmoediging dienen voor de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige nieuws- en achtergrondproducties.

error: Kopiëren mag niet!