Biza komt uit met Genderwerkplan 2013

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft het Genderwerkplan 2013 overgedragen aan de stakeholders. Het Nationaal Bureau Genderbeleid, overheidsorgaan van Biza, draagt de verantwoordelijkheid voor het formuleren en het herformuleren van het nationaal genderbeleid.
Het plan werd overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie, Volksgezondheid, Onderwijs en volksontwikkeling en Arbeid, Technologische Ontwikkelingen en Milieu. Het is de bedoeling dat de ministeries de acties zullen implementeren in hun beleid van 2013. In het Genderwerkplan 2013 staan de acties, die moeten worden ondernomen om gendergelijkheid te kunnen bewerkstelligen op het gebied van volksgezondheid, arbeid, inkomen en armoedebestrijding, huiselijk geweld en onderwijs en opleiding.
In het verleden was er een Genderwerkplan van 2006 tot 2010. De toenmalige acties waren helaas niet allemaal uitgevoerd. Dit zou liggen aan het feit dat in het verleden nog onduidelijk was wie de uitvoerder zou zij en wie zou monitoren. Mr.Ines Huijzen-Sedney, directeur op het ministerie van Justitie en Politie, zegt dat de actiepunten al zijn opgenomen in het beleid van dit ministerie.

error: Kopiëren mag niet!