Seaboys verliest nipt van SCA

De competitie van de Lelydorpsportbond werd vrijdag voortgezet met 2 wedstrijden. De ploeg van Seaboys nam het op tegen de koploper van LSB, SCA. Seaboys stelde zich heel verdedigend op, en liet letterlijk en figuurlijk niks toe achterin. De ploeg uit Altonaweg, SCA, die niks aan het  toeval wilde overlaten, zocht constant de aanval op, maar alle aanvallen van SCA stuitten op de verdediging van Seaboys. De eerste helft eindigde in een 0-0-stand. In de tweede helft zagen we hetzelfde beeld. De jongens uit Vredenburgweg hielden achterin gewoon gesloten. Maar in de 56ste minuut kwam de bal bij topscoorder Melvin Valies en alle verdedigers van Seaboys dachten dat hij de bal zou schieten, maar hij liet de bal gewoon doorgaan. Hierdoor kwam de bal terecht bij Geoff Doengaja en hij maakte geen fout en noteerde 1-0 voor SCA. Na dit doelpunt moest Seaboys komen, om alsnog de gelijkmaker te scoren. Maar nu SCA haar verdediging waterdicht hield kon Seaboys nergens naar toe. Het doelpunt van Geoff Doengaja bleek later de gouden treffer te zijn. SCA won zijn wedstrijd met 1-0 en blijft daardoor ongeslagen.
De tweede wedstrijd had heel veel belangen, en die ging tussen Real Poerwo en Real Java. Real Java moest deze wedstrijd winnen, om in de race te blijven voor de finaleronde, terwijl Real Poerwo moest winnen om niet te degraderen en een theoretische kans te behouden om in de top vier te eindigen. Een overwinning van Real Poerwo zou ook betekenen dat Seaboys, die eerder verloor van SCA, ook een theoretische kans zou hebben om in de top vier te eindigen.
Het was de ploeg van Javaweg, Real Java, die beter speelde en ook tal van kansen kreeg om op een voorsprong te komen. Maar de spitsen van Real Java waren niet koelbloedig genoeg. Hierdoor eindigde de eerste helft 0-0. In tweede helft begonnen de jongens uit Dessa beter te voetballen. En in de 60ste minuut was het raak voor Real Poerwo. Rianto ‘kopje’ Karijopawiro nam plaats achter de vrije trap. Hij schoot de bal via de onderkant van de deklat in het doel. Hierdoor nam Real Poerwo een 1-0-voorsprong. Zes minuten later was het weer Rianto ‘kopje’ Karijopawiro die een penalty verzilverde, en de stand tilde naar 2-0. Na dit doelpunt gooide Real Java alles in de aanval. Maar tot doelpunten kwamen ze niet. Maar wat wel gebeurde, was dat Stevely Kromosemito van Real Poerwo en Irving van der Clous en Sergio Karijopawiro van Real Java vroegtijdig de kleedkamers mochten opzoeken. Real Poerwo beëindigt de LSB-competitie met 15 punten uit 14 gespeelde wedstrijden.