Pertjajah Luhur roept Amafo en Adhin ter verantwoording

De Pertjajah Luhur onder leiding van Paul Somohardjo zal minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) en Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) onder vuur nemen tijdens de behandeling van de begrotingen van het dienstjaar 2014. De fractie zal in De Nationale Assemblee (DNA) verantwoording eisen van de bewindslieden met betrekking tot het beleid op de ministeries en de PL-topambtenaren die een kopje kleiner zijn gemaakt.
Somohardjo stoort zich behoorlijk eraan dat minister Adhin twee onderdirecteuren gelieerd aan de PL heeft ontheven en ondertussen ook Codrington van de afdeling ‘Inkoop’ een kopje kleiner heeft gemaakt. “Het lijkt alsof Onderwijs op oorlogspad is tegen PL-toppers en de opdracht heeft om een splitsing te brengen tussen de Pertjajah Luhur en de NDP”, zegt Somohardjo. Zijn fractie is niet gediend van het zogenaamde depolitiseren van Minov, omdat het kabinet Bouterse-Ameerali een politiek kabinet is en de huidige directeur van het Minov een politieke man zou zijn. “Vorige keer is gezegd dat de president op de hoogte is, maar dat is niet het geval en achteraf is gezegd dat hij gaat depolitiseren, maar de huidige directeur is een top politieke man en dat weten we. Wij hebben eigenlijk geen moeite mee dat mensen weggehaald worden, maar geeft ons goede argumenten. Wij leven in een rechtstaat, dus als hij fout is dan moet het naar de pg of de Clad en laat hij komen met een goed verweer.”
De Pertjajah Luhur heeft ook problemen met het beleid van minister Alice Amafo van Sozavo en de eis dat zij vervangen wordt, staat nog overeind. Zij heeft ook PL-toppers een kopje kleiner gemaakt. Daarnaast is de politieke partij Abop waaruit Amafo komt, een politieke strijd aan het voeren met de PL, ‘waarbij er niet voor wordt geschroomd om Sozavo-kaarten in de strijd te gooien’. “Wij hebben er geen moeite mee dat onze mensen naar andere partijen gaan, maar wij zitten in een samenwerking en dan moet je de attitude hebben dat we in een combinatie zitten en daarnaast moet je de mensen niet verleiden en misleiden”, zegt de PL-voorzitter.
Met uitzondering van de voorgenomen aanvallen op de ministers van Onderwijs en Sozavo is Somohardjo heel positief over de jaarrede van president Desi Bouterse en de begrotingsbehandeling van 2014. “De productie en de woningbouw moeten worden opgevoerd en de werkloosheidscijfers moeten worden aangepakt, want je kan jongeren niet laten studeren en als ze klaar zijn, hebben ze geen baan”, aldus Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!