Bangun Muda 60 jaar

De sportvereniging (SV) Bangun Muda bestaat op zondag 29 september 2013 precies 60 jaar. In 1953 is deze vereniging opgericht aan de De Craneweg op een achtererf. Wijlen Papa Soekrie was een van de oprichters samen met Rebo Kromosemito, Wagiman Raijman en Pajo Raijman. De huidige voorzitter is Ponidjo Asmodikromo. Hij zat op 9 september zijn 20ste jaar als voorzitter van deze club. ‘Ik nam over van Pajo Raijman’, vertelt Asmodikromo aan Dagblad Suriname. Zaterdagavond zal er intern een dankdienst worden gehouden in de zaal van Bangun Muda, terwijl er zondag er een voetbalknockout gehouden wordt. Er zullen ook kinderspelen zijn, terwijl in de avonduren Final Step het geheel muzikaal zal opluisteren.
Rebo Kromosemito, een van de oprichters, brengt ons terug in de tijd. Op een achterf werd er toen gevoetbald nadat de oprichting een feit was. ‘Al gauw bleek dat het terrein te klein was. Van de families Frederik Atmoredjo en Kartodikromo Tasliman kreeg de clubs nog twee stukjes percelen om het veld te vergroten. We zijn deze families tot nu toe erg dankbaar dat ze dit hebben gedaan in het belang van de club en nooit een probleem van hebben gemaakt’, zegt Rebo, die de commissaris van Orde was binnen de ploeg. Hij hoopt dat Bangum Muda nooit uit elkaar zal vallen en voor altijd zal bestaan. Ook hoopt Rebo dat discipline hoogtij zal blijven vieren binnen de club.
De club heette tot 1993 Pa Muda. ‘Doordat de naam niet zo gelukkig was voor de club, werd besloten deze te veranderen in Bangun Muda’, zegt Asmodikromo. Pa Muda betekende iets met ‘jongste’, Bangun Muda betekent ‘verjonging.’ In 2005 was er een hoogtepunt voor Bangun Muda, toen uit middelen van de Community Development Fund Suriname (CDFS) een zaal werd gebouwd, de eerste moderne in Wanica. Asmodikromo wil nog 2 jaren aanzitten als voorzitter. Zijn droom is het sportcomplex te voorzien van kunstlicht. ‘We zijn al bezig met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken om de financiering hiervoor rond te krijgen. Het ziet er positief uit’, zegt voorie Asmodikromo. Een andere wens van hem is de club weer naar de Eersteklasse van de Lelydorp Sportbond te laten promoveren en Lidbondenvoetbal te spelen.

error: Kopiëren mag niet!