Steekgrage verdachte in vrijheid gesteld

J.M., de moeder van de 16-jarige verwonde D.B., is het niet eens met de beslissing van de rechter-commissaris. ‘Ik heb mijn zoon badend in bloed aangetroffen. C.B, de zoon van een bekende piloot, beschuldigde mijn zoon van diefstal. Dit klopt van geen kanten. Ik zit in de verpleging. Weten jullie wat het voor mij betekent om te zien hoe je eigen zoon wordt binnengebracht op de Spoedeisende Hulp’, merkte de moeder droevig op. Deze vechtpartij ging over een sischa. Een sischa is een waterpijp, ook bekend als hookah. Het is een apparaat voor het roken van gearomatiseerde pijptabak (Wikipedia).
Volgens verklaring van J.M. heeft haar zoon de sischa gehad van een goede kennis uit Amerika. ‘Dit is geen sischa waarvan men beweert dat het met alcohol gebruikt wordt. Mijn zoon heeft het mij persoonlijk gewezen’, zegt de moeder. Ik proef dat hier jaloezie in het spel zit. Mijn zoon wordt valselijk beschuldigd. Hij haat valse beschuldigingen’, aldus de moeder.
De verdachte C.B. is in vrijheid gesteld door de rechter-commissaris op woensdag 25 september. De verdachte was op donderdagavond 19 september betrokken bij een vechtpartij, waarbij hij de 16-jarige scholier met een schaar in de hals stak. Dit geval deed zich voor omstreeks 22.00 uur bij de Hermitage Mall.
De moeder zegt dat haar zoon dit jaar over is naar de 4de klas van mulo. Hij is op maandag 23 september ontslagen uit de ziekeninrichting.
De verdachte is ook een schoolgaande. Hij zit op de lerarenopleiding. De moeder zegt dat zij deze zaak niet hierbij zal laten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!