Pappie, mag ik een diploma cadeau?

Pappie, mag ik een diploma cadeauHet is van de zotte, dat men niet goed zijn of haar best doet en dat een ouder vervolgens een petitie indient om ervoor te zorgen dat er toch een diploma behaald wordt. Vervolgens staat de petitie online. Het lijkt een beetje ondoordacht aangezien de naam en het, niet zo geweldige cijfer, van betreffende dochter voor de eeuwigheid op het internet zijn beland. De actie van dhr. Van der San maakt dat zijn dochter bekend zal staan als het meisje dat niet op eigen kracht haar diploma kon behalen.
Is dit de toekomst van dit land? Is dit hoe toekomstige onderwijzeressen, artsen, bestuurders, verpleegsters, etc. aan hun diploma behoren te komen?! Waar is het vertrouwen gebleven in het beoordelend vermogen van betrokken instanties? En als dat vertrouwen er niet is, waarom is er dan op voorhand geen actie op ondernomen? Waarom is er geen petitie ingediend ten behoeve van alle kinderen die eventueel hetzelfde doorstaan? De berekening zoals die is gedaan door Van der San, klopt niet. Het is algemeen bekend dat het afronden altijd gebeurt als de optelsom is gedaan, dus de gemiddelde waarde (het eindcijfer) wordt afgerond. In de voorgestelde berekening gaat het overduidelijk niet om het afrondingsprobleem aangezien men niet praat over de 3,8 die naar een 4 zou moeten gaan. Het betreft dus een lege redenering wat de indruk wekt dat een vader op een bepaalde positie zijn invloed denkt aan te wenden om zijn dochter te ‘helpen’.
Volgens DNA-lid Amzad Abdoel handelt Van der San uit liefde voor zijn kind en heeft hij begrip voor de actie. “Maar”, benadrukt hij, “ik had het zelf niet gedaan”. “Ik wil hem ook het advies geven zich neer te leggen bij het rechterlijk besluit. Hij moet daar wel respect voor hebben. Het zendt een verkeerd signaal naar de samenleving als iemand een rechterlijk besluit zo naast zich neerlegt.” Op de vraag waarom hij niet hetzelfde had gedaan, antwoord hij: “Het effect op mijn kind. Mensen zullen anders tegen haar aankijken. Leraren zullen op school niet zo snel iets tegen haar zeggen, omdat papa het allemaal toch wel regelt. Daarnaast zijn het internationale standaarden die we hanteren en die we dus in acht moeten nemen. Hoe je de regels ook wil wijzigen, er zullen altijd grensgevallen zijn die voor discussie zullen zorgen”
Volgens een docent die anoniem wenst te blijven, is Van der San niet consequent. “Als die 8,8 een 9 moet worden, waarom praat hij niet over die 3.8 die een 4 moet worden? Daarnaast kan die 8,8 niet afgerond worden want het is niet het eindcijfer. Hij zal wel aangevallen worden door veel mensen want het lijkt een beetje op machtsmisbruik.”
Een andere docente, eveneens met de wens anoniem te blijven, had het volgende erover te zeggen: “Er lijkt ergens manipulatie in het spel te zijn als je naar de cijfers kijkt. Iemand kan niet een bepaald schoolcijfer hebben en dan op het betreffende examen niet eens de helft van het cijfer weten te behalen. Ze is ergens bevoordeeld, maar het examen laat nu duidelijk zien dat ze niet klaar is voor mulo. Ze moet gewoon het jaar overdoen of naar het lbo gaan. Dhr. Van der San had deze actie nooit ondernomen als het niet zijn dochter was geweest. Er zijn al zoveel kinderen die dit hebben doorstaan, waar was hij toen dan? Alleen omdat het nu zijn dochter betreft, wil hij nu het werk van de examencommissie overnemen als het ware. Het is een persoonlijk probleem. Ik geef hem hierbij het advies het kind dan maar privéles te geven zodat hij thuis de boel kan manipuleren, want wat hij nu doet, is geen goed beeld voor onze samenleving en andere kinderen!”
Het is afwachten wat de president, bij wie de petitie is ingediend, zal doen. “Laten we hopen dat hij zijn hart nog steeds voelt kloppen op de juiste plek en denkt aan de toekomst van het land dat hij zo zegt lief te hebben en de petitie opzij schuift en de vader opdracht geeft zijn dochter bijlessen te laten nemen, om zich vervolgens te gaan richten op de echte problemen in het land.”

error: Kopiëren mag niet!