Personeel Diakonessenhuis vreest baanverlies door intern conflict

De personeelsbond bij het Diakonessenhuis dringt aan op een spoedige oplossing in het conflict tussen het stichtingsbestuur en de directie enerzijds en de specialisten anderzijds. De bond onder leiding van Robby Naarendorp heeft afgelopen mandag een langdurig onderhoud hierover gehad met de directie van dit ziekenhuis. Morgen heeft de bond een gesprek met minister Michel Blokland van Volksgezondheid over deze zaak. Naarendorp zegt dat het conflict een verziekte sfeer heeft gecreëerd in de ziekeninstelling. Daarnaast heerst er een zekere mate van onzekerheid onder het personeel met betrekking tot het behoud van banen. Vanwege het conflict is het patiëntenbestand danig teruggelopen. Dat betekent dat er sprake is van verminderde inkomsten, zegt Naarendorp. Hij zegt dat de medewerkers daarom in vrees zijn over hun baan.
Een ander negatief effect dat het conflict heeft gesorteerd is de enorme werkdruk bij het personeel. Vanwege de onzekerheid is een aantal verplegenden vertrokken om hun heil in een ander ziekenhuis te zoeken. Er komt geen personeel binnen, daar er landelijk een tekort is aan verpleegkundigen , zegt de bondsvoorzitter. Naarendorp verwacht niet dat de bewindsman morgen een pasklaar antwoord heeft op deze ernstige zaak. Wat de zaak bemoeilijkt is dat het gaat om een intern conflict. Het Diakonessenhuis is geen overheidsinstelling, waar de minister een oordeel over uit zou kunnen vellen. Het gaat om een particuliere instelling. De bondstopper verwacht dat er na het onderhoud van morgen er vervolggesprekken gevoerd zullen worden met de bewindsman om tot een bevredigend resultaat te komen.
De specialisten hebben geruime tijd de samenwerking met de directie verbroken omdat zij ontevreden zijn over de wijze waarop leiding wordt gegeven aan de instelling. Ze vragen om vervanging dan wel wijziging van het management en het beleid. Het stichtingsbestuur geeft echter aan dat er niets hapert met de wijze van besturing van het ziekenhuis. De specialisten houden uit protest al sinds enkele maanden de dienstverlening naar de patiënten toe op low profile. Er worden geen nieuwe patiënten geholpen, met het gevolg dat het aantal opnamen in het tehuis is teruggelopen.

error: Kopiëren mag niet!