Vp verleent ontheffing 150 man Juspol

Ondanks de personeelsstop heeft vicepresident Robert Ameerali ontheffing verleend voor 150 ambtenaren die te werk worden gesteld op het ministerie van Justitie en Polite (Juspol) onder Abop-minister Edward Belfort. Het gaat om beveiligingsambtenaren die in dienst zullen treden van de Beveiligings – en Bijstanddienst Suriname (BBS), één van de werkarmen van Juspol. Hoofd BBS Darnie Stolk zegt desgevraagd aan de krant dat er nog steeds een tekort is aan beveiligingsambtenaren. De dienst doet aan object- en persoonsbeveiliging. De extra manpower is noodzakelijk vanwege het feit dat de dienst wordt uitgebreid met een dependance in het rijstdistrict Nickerie. Met de objectbeveiliging wordt bedoeld de bewaking van overheidskantoren en gebouwen. Daarnaast worden ook vip’s, zoals ministers, rechters en andere notabelen, bewaakt.
De BBS telt op dit moment 250 leden. De dienst wil het aantal manschappen brengen naar 500. Met de nieuwe lichting hoopt de dienst het aantal van 400 te bereiken. Stolk is er verheugd over dat de dienst haar dependance volgende week kan lanceren in Nickerie. Gehoopt wordt de bestgeslaagden uit de groep die straks aantreedt, in te zetten in het westen. Stolk zegt dat er overwegend mannen solliciteren voor de baan van BBS-medewerker. De testen voorafgaand aan de basisopleiding zijn vrij zwaar.
De uitbreiding in menskracht heeft ook te maken met de nieuwe taakstelling die de BBS erbij heeft, namelijk het begeleiden en bewaken van geld- en waardetransporten landelijk. Het gaat om onder andere het transport van kinderbijslag en AOV-gelden naar het binnenland. Dit vervoer geschiedt in gepantserde voertuigen. De dienst heeft op dit moment de beschikking over één van deze voertuigen. Stolk zegt ten slotte dat de korpsleiding in de afgelopen periode flink geïnvesteerd heeft in het verbeteren van het imago van de dienst, wat ook resultaat heeft opgeleverd. Het aantal belangstellenden voor de dienst groeit, dat te merken is in het groeiend aantal gegadigden dat zich aanmeldt tijdens de werving.

error: Kopiëren mag niet!