Nieuwe SVB-administratie mogelijk in december online

De nieuwe geautomatiseerde administratie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zal mogelijk per december online zijn. In feite lag het in de bedoeling deze op 22 september 2013, voor aanvang van het nieuw seizoen te lanceren, maar door een grove fout in de aanbesteding van het project is er stagnatie ontstaan. De automatisering is onderdeel van het Fifa Performance Program (FPP), die vanaf 2011 loopt. Bij de aanbesteding is er geen hardware meegenomen, alleen software en kleine zaken als een pc en laptop. Nu zijn de kosten voor de hardware, de zogenaamde server waarop alle data komt te staan, weer ingediend bij de Fifa. De SVB hoopt dat de Wereldvoetbalbond dit project goedkeurt.
Bernhard Abia, secretaris van de SVB, zal dit automatiseringsproject trekken. ICT-deskundige Rayen Jiwalal heeft gisteren op de SVB-persconferentie alvast een voorproefje gegeven hoe het systeem eruit zal zien. De website van de SVB zal de basis zijn van dit systeem. Leden, lidbonden en andere personen binnen de SVB zullen de toegang hebben om het systeem te betreden en daarin haar informatie zelf te bewerken. Alle spelers zullen een speciale ID-krijgen. Deze zal ook voorzien worden van een barcode, die op de nieuwe te maken badge van de speler komt te staan. Naast het spelersbestand zal ook het competitiebestand digitaal verwerkt worden. De pers zal ook gelimiteerde toegang hebben om haar deel van de informatie te halen.
Op een vraag wat er gebeurt als de Fifa dit project afkeurt, zei SVB-voorzitter John Krishnadath dat de voetbalbond dan naar andere mogelijkheden zal kijken om deze te implementeren. Of zal ze bepaalde onderdelen van het project schrappen, om zo het kostenplaatje te drukken. ‘Een pc, laptop, printer en scanner zijn ook opgenomen in het project. Die hebben we al hier op het kantoor, dus dat kunnen we dan ook inzetten’, zei Krishnadath. Dit systeem zal alle actoren van de SVB met elkaar verbinden. Ook zullen de actoren, waaronder de lidbonden, bestuursleden, stadions, vanuit hun locatie informatie kunnen oploaden, de zogenaamde remote acces. De lidbonden zullen getraind worden om met dit systeem om te kunnen gaan.

error: Kopiëren mag niet!