Wens ter waarde van Euro 400.000 in vervulling voor Sint Vincentius Ziekenhuis

WensDe wens van Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) om een 64 slides CT Scan te hebben, is gisteren in vervulling gegaan. ‘Wij hebben ongeveer een jaar geleden aan Staatsolie het verzoek gedaan om zo een scan te doneren en daar hebben zij direct positief op gereageerd. Het heeft even geduurd voor we de scan konden bemachtigen, omdat deze speciaal is gemaakt. Ze zijn niet in voorraad’, zegt Manodj Hindori, directeur van SVZ, in een gesprek met Dagblad Suriname. De nieuwste generatie CT Scan heeft volgens Hindori een totale waarde van Euro 400.000. Volgens hem was het zonder de hulp van Staatsolie het ziekenhuis nooit gelukt om de scan te bemachtigen.
De 64 slides CT Scan maakt in korte tijd veel X-Ray foto’s vanuit diverse richtingen van het lichaam. Dit maakt de diagnose nauwkeuriger dan bij de traditionele scans. Volgens Hindori is het apparaat geschikt voor elke patiënt, ook zwangeren en kinderen. ‘De radiatie stralingen die vrijkomen bij deze scan zijn minimaal en dus niet schadelijk voor de gezondheid, uiteraard moet je niet elke dag zo een scan gaan maken’, aldus Hindori.
De directeur kan in het gesprek verder vertellen dat een behandeling met de nieuwe CT Scan ongeveer SRD 800 zal kosten voor particuliere patiënten. Het onderhoud van deze aanwinst is in handen van Siemens. Veder zijn er twee specialisten uit Nederland aangetrokken. Deze twee specialisten zullen onder meer voor het personeel van Sint Vincentius Ziekenhuis trainingen draaien in het gebruik van de nieuwe CT Scan. In 2012 werd de 64 slides CT Scan al geïntroduceerd in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!