Kennismakingsbezoek minister RGB aan dorpen Witagron en Kaaimanston

Met de oplevering en ingebruikname van deze woning is het de bedoeling de aanwezigheid van de jachtopzieners van LBB/Natuurbeheer in het Ralleighvallen-gebied te vergroten (foto: RGB)
Met de oplevering en ingebruikname van deze woning is het de bedoeling de aanwezigheid van de jachtopzieners van LBB/Natuurbeheer in het Ralleighvallen-gebied te vergroten (foto: RGB)
Op vrijdag 13 september 2013 heeft de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, mr. Steven Relyveld, een werkbezoek gebracht aan het Kwintidorp Witagron in het Boven-Coppename-gebied aan de Coppenamerivier. Bij dit kennismakingsbezoek werd de minister vergezeld door zijn werkarmen Dienst ’s Lands Bosbeheer en de afdeling Natuurbeheer. Daarnaast was ook aanwezig een vertegenwoordiger van de Suriname Conservation Foundation (SCF), dhr.S.Malone. De minister werd in de krutu oso ontvangen, alwaar er gesproken werd met de aanwezige basja’s en de hoofdkapitein over ontwikkelingen ten behoeve van het dorp.
Na dit bezoek vertrok de minister met zijn delegatie richting Ralleighvallen, alwaar hij op zaterdag 14 september eerst een rondleiding kreeg om zich te oriënteren in het gebied en daarna een Jachtopzienerswoning in gebruik te nemen. Deze woning is gedoneerd door Suriname Conservation Foundation (SCF) en is gebouwd met duurzaam materiaal van metaalconstructie. Met de oplevering en ingebruikname van deze woning is het de bedoeling de aanwezigheid van de jachtopzieners van LBB/Natuurbeheer in het Ralleighvallen-gebied te vergroten. De controlewerkzaamheden op naleving van de Jachtwet en Natuurbeschermingswet kunnen hierdoor gemakkelijker worden uitgevoerd in dit gebied.
Op zondag 15 september heeft de minister met zijn delegatie een bezoek gebracht aan het dorp Kaaimanston, alwaar ook een bespreking is geweest met de dorpsbewoners. Deze hebben aangegeven vereerd te zijn met het bezoek, omdat het voor het eerst is naar hun zeggen dat dit dorp door een minister bezocht is.

error: Kopiëren mag niet!