OW-minister Parmessar: ‘Geen planning sloop Carolinabrug’

‘Tot nog toe is er geen planning om tot het slopen van de Carolinabrug over te gaan’, laat de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, desgevraagd weten aan Dagblad Suriname. De brug die aangevaren en verloren bij staat in de Surinamerivier, geniet niet de hoogste prioriteit van de regering. Parmessar zegt dat er niet gesproken is om de brug weer op te knappen. Tegen de veroorzaker van de aanvaring is wel een proces lopende bij de rechter. Zo zullen mogelijkheden bekeken worden om de onkosten die gepaard gaan met het herstellen van de brug, op hem te verhalen.
Enkele maanden terug was de toenmalige OW-minister, Ramon Abrahams, tot een akkoord gekomen met bouwer Ballast Nedam over het herstel van de brug. Met de opdracht zou een bedrag van 32 miljoen euro zijn gemoeid. De hoge kostenpost resulteerde in scherpe kanttekeningen door de oppositie in het parlement. Hierna werd door president Desi Bouterse gesteld dat er een openbare aanbesteding zou volgen voor de bouw van de brug over de Surinamerivier die in 2007 zwaar beschadigd raakte en onbruikbaar werd. Dit is tot nog toe uitgebleven.
Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat de brug niet één keer is geramd. Na de beschadiging volgden er nog meerdere botsingen met de brug. De in aanbouw zijnde brug staat hierdoor op instorten. De bouw van de brug begon in oktober 2005, nadat de oorspronkelijke houten brug in 2001 door een aanvaring in de rivier verdween. In november 2007 zou de brug opgeleverd moeten zijn, maar een zandboot van Rudisa NV gooide roet in het eten door tegen een pijler te varen. Sinds het begin van de bouw is de Carolinabrug bijkans negen keer geramd. De eerste aanvaring vond plaats op 23 juni 2006 door de zandboot van Rudisa.
De nog in aanbouw zijnde brug staat thans op instorten. De districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, heeft het gebied ronddom de brug afgebakend. De doorvaart geschiedt uitsluitend onder begeleiding van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). De veerboot doet ook op een andere plek de oversteek. De politie houdt toezicht en het is streng verboden voor onbevoegden om zich op de brug te begeven. De in aanbouw zijnde Carolinabrug over de Surinamerivier te Carolina verbindt Pierre Kondre, Redi Doti en Kasipora.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!