Kensenhuis vindt dat oppositie en coalitie elkaar moeten ondersteunen

Patrick Kensenhuis, DNA-lid (NPS/NF), vindt dat het afgelopen parlementsjaar een periode vol strubbelingen en discussies is geweest. In het parlement bestaat er echt dat de coalitie voor is en de oppositie tegen. Hij heeft graag dat er in het parlement wordt geluisterd naar de meningen en overwegingen die er gegeven worden. Het mag niet uitmaken als het van de oppositie of coalitie komt. ‘Het komt vaak voor dat als de oppositie goed geargumenteerd komt met zaken, dan is het voor de coalitie om het van de tafel af te vegen. Ook is het zo dat de coalitie met zaken van de oppositie een houding heeft van wij zijn de tegenpartij, dus we kunnen er niet mee eens zijn. Bij de afsluiting van het parlementsjaar hebben we op de valreep de behandeling gehad van die suppletoire begroting en de oppositie heeft zich onthouden van stemmen, omdat we van oordeel zijn dat de regering onvoldoende is ingegaan op vragen die gesteld zijn. Het had anders gekund als de regering in voldoende mate was ingegaan op de vragen. Dan kon de oppositie eventueel voor stemmen.’
Kensenhuis is van mening dat de jaarrede van de president een traditionele zal worden. Hij denkt niet dat de jaarrede zal verschillen van het vorig jaar en het jaar ervoor. Hij hoopt dat de regering nu de daad bij het woord zal voegen en dat er concreet wordt aangegeven wat de regering van plan is. Kensenhuis hoopt ook dat wat niet in 2013 gerealiseerd is geworden, wordt opgenomen in de begroting van 2014.
Kensenhuis is wel van mening dat de regering enkele goede zaken heeft gedaan, maar het kon beter. De naschoolse opvang vindt de parlementariër een heel goed programma, helaas is het vervallen tot een money making business. Verhoging van de Algemene Kinderbijslag en de AOV zijn ook geweldig, maar als de mensen ook steeds meer moeten neertellen in de winkels heeft het geen nut.

error: Kopiëren mag niet!