Para levert 21 professionele lifeguards voor kreekzwemgelegenheden

Para levert 21 gaurdsHet district Para heeft de eerste groep participanten laten opleiden tot volwaardige lifeguards voor kreekzwemgelegenheden. Elf (11) recreatieoorden hebben gehoor gegeven aan de oproep van het commissariaat om afgevaardigden te doen opleiden. Door het National Water Rescue Team zijn 21 lifeguards opgeleid en nu goed bevonden om het werk te doen op de oorden.
Het commissariaat van Para heeft deze trainingen geïnitieerd in belang van de veiligheid op de oorden. Bij ordening van de recreatieoorden bleek duidelijk dat de kosten voor het aanhuren van lifeguards te hoog waren, waardoor er geen beveiliging was bij de kreken. Het commissariaat faciliteerde deze opleiding en stelt de houders van oorden in de gelegenheid om tegen een redelijk bedrag, professionele lifeguards op te leiden.
De opleiding heeft 6 weken geduurd. Het omvatte natte en droge reddingsacties. Een drenkeling kan gered worden vanuit de oever middels hulpmaterialen of de drenkeling wordt uit het water gehaald met toepassing van speciaal aangeleerde reddingstechnieken. De lifeguard heeft niet alleen de taak om de drenkeling uit het water te halen, maar ook om de persoon klinische hulp te verlenen zoals het reanimeren of spalken van de ledematen en de hals. Boven alles is het belangrijk dat de lifeguard ongelukken vooraf signaleert, zodat die voorkomen kunnen worden. Het National Water Rescue Team is inmiddels gestart met de tweede groep participanten en zal die binnenkort aan de gemeenschap afleveren. De lifeguard cursus wordt afgesloten met een examen.

error: Kopiëren mag niet!