Hendrik Sakimin: ‘Abop wil interessant doen, haar dagen zijn geteld’

‘De Abop van Ronnie Brunswijk heeft ministens 20 bussen met aanhang uit Paramaribo laten komen voor zijn ‘druk’ bezochte meeting in Marienburg, Commewijne. De mensen hebben alles gehad, eten en drinken. Ik weet niet hoeveel bussen met aanhang vanuit Moengo zijn gearriveerd’, zegt PL-assembleelid Hendrik Sakimin uit Commewijne. Sakimin volgde afgelopen weekeinde dit tafereel met gemengde gevoelens. ‘De Abop wil interessant doen en probeert met deze schijnbewegingen politieke partners te vinden’, zegt de PL-topper.
Sakimin heeft geen boodschap aan de manoeuvres van de Abop. De drukbezochte vergaderingen van Brunswijks partij in Commewijne, het bolwerk van de PL, imponeren hem niet. ‘Ze vissen echt niet in de vijver van de PL hoor, ze willen gewoon interessant doen’, vervolgt Sakimin. De PL-topper zegt dat de dagen van de Abop geteld zijn. Iedereen heeft volgens hem nu door welk spel Ronnie Brunswijk met zijn Abop speelt. ‘Ze denken dat ze door met geld te strooien mensen kunnen omkopen. De BVD heeft eerder ook geprobeerd dat te doen, maar heeft geen enkele zetel daarmee kunnen winnen in het binnenland.’
Sakimin verder: ‘het is aan de Abop te wijten dat het Nieuw Front nu in de oppositiebanken zit en door hun ‘verraad’ werd PL-voorzitter Paul Somohardjo niet verkozen tot DNA-voorzitter. Het volk heeft ze al door.’ Sakimin zegt dat de PL zich niet druk maakt over de gedragingen van de Abop. De partij werkt nu aan de interne partijorganisatie, om vervolgens op 5 december aanstaande de grote hoofdbestuursverkiezingen te houden.

error: Kopiëren mag niet!