Peter Donk presenteert publicatie op wereldconferentie

Peter Donk presenteert publicatie op wereldconferentie‘Modeling the impact of climate change on the Hydro Power Potential of the Kabaleboriver Basin in Suriname’, luidt de publicatie van MSc Peter Donk. Op basis hiervan zal hij Suriname van 7 tot en met 9 oktober vertegenwoordigen op een wereldconferentie in Oostenrijk. Hij zal eveneens een presentatie houden over zijn publicatie. Donk is in 2012 afgestuurd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname in samenwerking met de Vlaamse Inter-Universitaire Raad en het Belgische Directoraat voor Ontwikkelingssamenwerking in de studie ‘Sustainable Management of  Natural Resources’. Hij is werkzaam bij de Energiebedrijven Suriname (EBS) op de afdeling Energy Innovation.
Op de conferentie zullen verschillende thema’s aan de orde komen die betrekking hebben op technologische doorbraken en ontwikkelingen, klimaatsverandering alsook grootschalige multinationale projecten voor de toekomst. Deze conferentie biedt verder een enorme bron aan kennisverrijking met het oog op de ‘hydro sector’.
Donk is afgevaardigd door het kabinet van de president. Die had namelijk een schrijven ontvangen voor deelname aan deze wereldconferentie. Aan deze conferentie worden verschillende aspecten belicht met betrekking tot hydrokracht, de hydro- energiesector en de belangrijke rol die zij innemen. Verwacht wordt dat 1.500 personen waaronder vooral ook wetenschappers aan deze wereldconferentie zullen deelnemen.
NDP- parlementariër Rachied Doekhie is bijzonder blij en trots dat Donk Suriname mag vertegenwoordigen op deze bijzondere conferentie. Hij wijst erop dat de wetenschapper niet willekeurig is uitgekozen om te participeren aan deze conferentie. Er ging een heel strenge selectieprocedure vooraf door een internationaal panel. Deelname aan deze conferentie betekent niet slechts een pluspunt op het curriculum vitae van de wetenschapper, ook voor Suriname levert het tal van voordelen op. Zo zal de publicatie verschijnen in de internationale ‘Journal of hydro power and dams’. Op dergelijke wijze breekt Suriname internationaal door en bestaat er ruime mogelijkheid voor het aanleggen van internationale netwerken. Momenteel is Donk zeer gevraagd als spreker in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Zo heeft hij al conferenties gehouden op Jamaica en Barbados. Hij vertrekt in september naar Peru.

error: Kopiëren mag niet!