Onderwijsminister : ‘Inschrijvingen lopen wel goed’

De minister van Onderwijs en Volksontwikkeling,AshwinAdhin, zegt dat de inschrijvingen op de verschillende scholen wel goed verlopen. Hij zegt dat er enkele incidentele gevallen zijn waar het niet goed gaat, maar dat het over het algemeen wellukt. ‘Ik heb de cluster van de lagere scholen en muloscholen gehad. Het is niet terecht om te zeggen dat het niet goed gaat. Het gaat om incidentele gevallen die opgeblazen worden. Elk jaar heb je incidentele gevallen en natuurlijk gaan wij een evaluatie doen en dit presenteren, maar vooralsnog heb ik een positief beeld van de inschrijvingen’, zegt Adhin. Volgens ouders van diverse scholen verlopen de inschrijvingen moeizaam.
‘Ik ben twee uur in de ochtend opgestaan om drie uur al op de muloschool te zijn om mijn broertje in te schrijven. Ze nemen alleen 60 leerlingen dit jaar en daarna sluiten ze de inschrijvingen’, zegt een geïnterviewde aan de krant. Volgens haar is er totaal niets veranderd door de jaren heen als het aankomt op inschrijvingen. Nog steeds bivakkeren ouders op scholen om een plaats te vinden voor hun kind. Het streven van de ex-minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldin, was om vanaf dit schooljaar dit probleem tot het verleden te laten behoren. Er zouden extra schoollokalen worden gebouwd voor scholen waar er een grote stroom van leerlingen was.
De bouw van de lokalen startte vorig jaar, echter zijn ze nooit afgemaakt. Ouderen zeggen dat er geen enkele verandering te merken valt op scholen. Ze hopen dat de huidige minister van Onderwijs daadkracht toont. ‘Hij zegt dat niemand politiek moet bedrijven met het ministerie, maar de minister moet ook ervoor zorgen dat de partij die hem daar heeft gezet ook geen politiek bedrijft met het ministerie. Ook moet hij mensen, die alleen azen op geld met zogenaamde projecten, de laan uitsturen. Laat hij eerst intern trachten geen politieke bemoeienis toe te laten tot zijn ministerie en dan zie je dat je de medewerking ook krijgt van buitenaf’’, zegt een ouder verontwaardigd aan de krant.
SeshmaBissesar
 

error: Kopiëren mag niet!