Go Glo-ers in de watten gelegd

GOGLODe landelijk best geslaagden van het glo zijn gisteren in de watten gelegd door de Rotary Club Paramaribo Residence. Soedamah Chamil, Akkal Ishana, Behari Raviesh en Chin Si Jen Sherice zijn de best geslaagde glo-ers van Suriname.
De leerlingen van de zesde klas lagere school moesten voor 7 vakken minimaal 60 punten halen. In totaal waren er landelijk 68 leerlingen die dit hebben gehaald. De president van de club hoopt dat er in 2014 meer Go Glo-leerlingen zijn. Hij wil met de club de excellence-gedachte stimuleren en dit niet alleen voor de lagere school, maar op elk niveau.
Ashwin Adhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, zei dat het hem is opgevallen dat een groot deel van de best geslaagden uit de districten komt en soms ook uit de kansarme buurten. De minister gaf aan ook ervan bewust te zijn dat het slagingspercentage dit jaar laag is. Adhin gaf aan samen met deskundigen te werken aan projecten om het slaagpercentage op te krikken.
Els Dams, voorzitter van het Go Glo-project, was onder de indruk van de lijsten van de leerlingen. Het doel is de kinderen te stimuleren hun best te doen. Ze mogen best wel trots zijn op zichzelf en ze hoeven zeker niet bescheiden te zijn. De eis om mee te kunnen doen met het Go Glo-project is best wel hoog. Dat is ook de reden dat er maar een kleine groep is die doordringen tot de top en in de watten worden gelegd. Het aantal is jaarlijks afwisselend. Vorig jaar was het een groep van 92 leerlingen en dit jaar zijn het 68 leerlingen.
Voor deze leerlingen was er ook een educatieve dagtocht georganiseerd. Ze brachten een bezoek aan de kathedraal en de Nationale Kunstbeurs. De Rotary Club Paramaribo Residence heeft ondersteuning gehad van de Rotaract Club Fresh en enkele sponsors. De club organiseerde dit evenement dit jaar voor de twaalfde keer.

error: Kopiëren mag niet!