Aftrap awareness duurzaam beheer van bossen

Jaarlijks wordt op 21 maart Wereld Bossendag gevierd. 2012 is het international jaar van de bossen. De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft gemeend om in dit kader een awareness-programma te verzorgen op de verschillende voj-scholen over duurzaam behoud van onze bossen en om meer bekendheid  te geven aan de stichting. De aftrap vond gisteren plaats op de Shri Ramschool. De leerlingen van de examenklassen werden vergast op een presentatie van Maarten Kartowikromo, manager afdeling Voorlichting en Communicatie. Ook mochten zij wat beeldmateriaal aanschouwen.
Suriname is voor ongeveer 90% bedekt met bos. Suriname is een van de weinige landen met zoveel bos. In 2010 heeft de bossector een productie van 247.000 kubieke meters behaald. Buitenlandse bedrijven dragen voor ongeveer 15% bij aan deze productie. Circa 20% van het totale bewerkte en niet-bewerkte hout is bestemd voor de export. Buitenlandse investeerders dragen voor ongeveer 85% bij aan de houtexport die voornamelijk  gericht is op de Aziatische markten. Op basis van de grondwet van Suriname zijn alle bossen, behalve die op eigendomsterreinen, eigendom van de Staat. Bossen op eigendomsterreinen beslaan in totaal ca. 50.000 ha.
Volgens Kartowikromo is het heel belangrijk dat wij bewust worden van een duurzaam beheer van het bos, omdat het heel belangrijk is voor mens en dier.

error: Kopiëren mag niet!