Afsluiting en launch trainingen voor Carifesta XI

Op zondag 11 augustus 2013 vond in de Anthony Nesty Sporthal de uitreiking plaats van certificaten aan ruim 900 jongeren, die de Carifesta-training tot Liaison en Event-assistent succesvol hebben afgerond. De voorzitter van de Host Country Commission, Ivan Graanoogst, regeringsautoriteiten alsook diverse Carifesta-directieleden hebben de eerste certificaten uitgereikt.
De trainingen voor de meer dan 900 jongeren is op 9 juli van start gegaan en duurde 4 weken. In deze 4 weken zijn de jongeren getraind in zaken als samenwerken, conflicthantering, protocol en teambuilding. Aan deze trainingen hebben jongeren uit alle districten geparticipeerd vanuit trainingslocaties in de districten Marowijne, Para, Nickerie, Paramaribo en Wanica.
De trainingen zijn verzorgd op de St. Louise school te Paramaribo door Junior Chamber International Suriname (JCI Suriname), waarmee de Carifesta XI-directie in mei 2013 een partnerschap is aangegaan. Daarnaast is veel ondersteuning verleend door de Carifesta districtscommissies, de districtscommissarissen en schoolleiders.
Op basis van de behoefte vanuit de verschillende Carifesta programmaonderdelen zullen geselecteerde jongeren worden ingezet als Liaison (protocol) of Event-assistent bij de uitvoering van Carifesta XI in stad en districten.

error: Kopiëren mag niet!