Zien is geloven

Dat is ons al langer bekend. Toch zijn er nog mensen die dit blijkbaar niet weten. Meneer G. Rusland bijvoorbeeld. Hij schrijft in een krant dat alle megaprojecten van deze regering al tot in de puntjes waren voorbereid door zijn regering. Nu wij er toch nooit iets van hebben gezien, voelt hij zich geroepen dit toch weer eventjes aan het volk mee te delen. Het verfraaien van het Onafhankelijkheidsplein was kennelijk ook al voorbereid. Toch hoorde ik mensen zeggen dat de regering bezig was het plein te verminken.
Belachelijker kan het niet en deze meneer moet doorgaan voor iemand die het land wil gaan besturen. Praatjes vullen geen gaatjes en zien is geloven. Meneer Rusland heeft dit nog niet in de gaten. Eerst in de dagbladen vermelden en dan op de bijeenkomsten van zijn partij. Dus, als ik het goed begrijp dan is hij mensen al aan het voorbereiden wat hij gaat zeggen. Gelukkig hebben velen in het land ingezien dat er change moest komen anders had deze meneer in 2020 weer aangehaald dat hij alles had voorbereid. Ik geloof wel dat er nog steeds mensen zijn in dit land die dit soort indianenverhalen geloven. Maar gelukkig voor ons allen wordt die groep met de dag steeds kleiner. Het kan natuurlijk ook als compliment bedoeld zijn naar de overheid toe. Ik vind het steeds weer lachwekkend hoe politici omgaan met de mensen in het land. De politici denken blijkbaar nog steeds dat de mensen werkelijk zo dom zijn. Maar wat ik nu weer uit een dagblad heb vernomen slaat alles. Voor zover ik weet is de boete voor het handmatig telefoneren in de auto gesteld op SRD 100. Indien een bestuurder het niet eens is hiermee, mag hij de zaak voor laten komen en dat moet doorgaan als een recht van iedere burger. De rechter toetst dan de rechtmatigheid. Nu heeft de rechter dus getoetst en dan is er een boete opgelegd van SRD 250. Dus het bedrag van SRD 100 is blijkbaar niet wettelijk vastgesteld. Hoe kan anders een rechter bepalen dat het bedrag nu hoger komt? Omdat hij zijn recht is gaan zoeken bij de rechter die moet toezien dat de burger rechtsbescherming geniet? Wat een zooitje wordt het nu, zeg. Je kunt dus liever betalen ook al ben je het niet eens met de bekeuring, anders kan de rechter bepalen dat je meer gaat betalen dan het wettelijk vastgestelde bedrag. Ra, ra hoe kan dat ? O ja, we wonen in Suriname?  Dus, dan kan dat wel. Trouwens, ik vraag me nu af als het bellen in de auto nu een misdrijf is of een overtreding. Moet dit niet bij de civiele rechter?  Ik weet niet wie de rechtbank leidt, maar als dit moet doorgaan voor ons rechtssysteem dan kun je de rechtbank liever opdoeken.
Wat een deskundigen hebben wij in dit land, zou men geneigd zijn te zeggen. Afschuwelijk gewoon! Zo kunnen we heel lang doorgaan, maar het feit dat Suriname alleen maar deskundigen heeft, is al langer bekend.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!