Eindhoven kampioen 2de editie Dare To Challenge zaalvoetbaltoernooi

De professionals van Club Futsal Eindhoven, kampioen van Nederland, hebben het Suriname Airways Dare To Challenge zaalvoetbaltoernooi van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) gewonnen. Het kampioenschap kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Daarvoor moesten de Eindhovenaren strijden tot het bittere eind. Een vrije trappenserie tegen de Surinaamse kampioen Styx The Kuldipsingh Group moest de beslissing brengen, nadat de wedstrijd na de reguliere speelminuten in een 4-4 stand was geëindigd. De ruststand was 2-2. In de penaltyserie miste Eindhoven een keer, bij Styx konden Siegfried Uralima en Gregory Righters niet scoren. Hierdoor won de Nederlandse club de serie met 4-2.
De finale werd een zinderende match in een bomvolle Anthony Nesty Sporthal. Geen kip kon er meer bij. Een pluimpje aan de SZVB, onder leiding van Kenneth Raghosing, voor een mooie week van top zaalvoetbal met als climax de vrijdagavond. De verlichting, entertainment en muziek maakten de zaak tot een waar festijn. Gregory Righters opende reeds in de 1ste minuut de score voor Styx KG. Na 7 minuten verdubbelde Siegfried Uralima met een laag strak schot de stand naar 2-0. Ook had Styx met een full pressie de wedstrijd in handen. Door een nonchalant moment in de verdediging van Styx kon Illias El Attabi de stand reduceren naar 2-1. Voor rust maakte Dick Hulshorst de gelijkmaker. In de tweede helft namen de Eindhovenaren met Oualid Saadouni een 3-2 voorsprong, maar Roman Sordam maakte gelijk voor Styx. Hierna scoorde CF Eindhoven weer via Hulshorst en kwam op 4-3 te staan. Romeo Jomena reageerde hierop meteen door de 4-4 te scoren. In de laatste minuten kreeg Styx enkele kansen, maar het winnend doelpunt viel niet. In de strijd om de derde/vierde plaats won de nationale selectie van Curaçao, de onttroonde kampioen, met 5-2 van FC Inter Nacional. Hulshorst van Eindhoven is de topscorer geworden van het toernooi met 6 doelpunten. Zijn clubgenoot El Attabi schoot er 5 in.
Voor volgend jaar is Eindhoven zeer waarschijnlijk weer van de partij. Dan wordt de derde editie gespeeld van dit toernooi. Suriname Airways zal weer de hoofdsponsor zijn, althans dat is nu medegedeeld. Om het toernooi compleet te maken, zal een sterke Braziliaanse club bijgevoegd worden.