Historische Atlas voor Suriname

Op zaterdag 3 augustus en dinsdag 6 augustus worden van 8.00 -13.00 uur in het ISGR-gebouw van de Anton de Kom Universiteit van Suriname workshops gehouden met geschiedenisleerkrachten van respectievelijk VOS- en VOJ- scholen. Deze workshops worden georganiseerd door Uitgeverij Hebri BV International in nauwe samenwerking met het Imwo en het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.
Volgens geograaf en vertegenwoordiger van Uitgeverij Hebri BV International, drs. Kenneth Lo-A-Njoe, heeft deze uitgeverij in 2008 in nauwe samenwerking met het onderwijsveld, Surinaamse organisaties en deskundigen een aardrijkskundeatlas ontwikkeld. Deze atlas “ Suriname Wereldland “ gaat uit van een logische volgorde en behandelt ons land als deeluitmakend van het Caribisch Gebied, Zuid-Amerika en dan de rest van de wereld.
Gezien het succes van deze aardrijkskundeatlas die op alle onderwijsniveaus in ons land wordt gebruikt en de al jarenlange behoefte om ook over een historische atlas te beschikken voor het basis- en voortgezet onderwijs heeft Uitgeverij Hebri BV International gemeend om in nauwe samenwerking met Surinaamse historici, het Minov en het Imwo zo’n atlas te ontwikkelen. Het gaat ter zake om het gezamenlijk ontwikkelen van een historische atlas over de geschiedenis van Suriname tegen de achtergrond van de wereldgeschiedenis in het algemeen en de regionale geschiedenis in het bijzonder, die is afgestemd op de leerinhoud van het vak Geschiedenis op het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Suriname.
In deze atlas zullen de grote leiders en bevrijders van Zuid-Amerika op een positieve wijze belicht worden. Suriname als lid van de Caricom en Unasur zal centraal gesteld worden.

error: Kopiëren mag niet!