Lions Club Commewijne geeft aanmoedigingsprijzen aan best geslaagden

Lions Club Commewijne geeft  aanmoedigingsprijzen aan best geslaagdenLions Club Commewijne heeft aanmoedigingsprijzen overhandigd aan de bestgeslaagden van enkele muloscholen in Meerzorg. Member Sheilendra Girjasing van Lions Club Commewijne was dit jaar belast met de overhandiging van de prijzen. Een school die in aanmerking kwam voor deze prijzen was de Openbare Muloschool Meerzorg, die onder leiding staat van Atmadev Ajodhia. Deze school heeft drie bestgeslaagden. Alle drie zijn van het vrouwelijke geslacht. In een gesprek met Dagblad Suriname zegt Ajodhia dat het slagingspercentage vorig jaar hoger was. Terwijl vorig jaar er sprake was van ruim 72% geslaagden, was er dit jaar sprake van ruim 54%. ‘’Dit jaar is het aantal geslaagden verminderd. We hebben het hele jaar door de leerlingen gemotiveerd. Ik weet echt niet waaraan het ligt’’, zegt de directeur teleurgesteld. Tijdens de uitreiking van de diploma’s drukte hij de geslaagden op het hart verder te studeren.
Girjasing zegt dat het een onderzoek waard is na te gaan waarom het slagingspercentage is afgenomen. ‘’Als ik zo naar de trieste gezichten van de docenten kijk, denk ik dat voorzichtig de conclusie mag worden getrokken dat het slagingspercentage dit jaar teleurstellend is en dat vind ik ontzettend jammer’’, aldus Girjasing. Hij zegt dat verschillende actoren betrokken zijn bij het onderwijs zoals de docenten, de ouders, de leerlingen en het ministerie zelf. Er moet volgens hem een uitgebreid onderzoek komen. ‘’We zijn het ook gewoon geworden dat we pas aan het eind van het jaar starten met klagen zonder te kijken wat er door het hele jaar gedaan is. We moeten nagaan wat er gedaan is aan verbetering’’, aldus Girjasing.
Middels de aanmoedigingsprijzen tracht de Lions Club de leerlingen te stimuleren hun best te blijven doen en verder te gaan met hun studie. Girjasing zegt dat de prijzen elk jaar worden uitgereikt. ‘’Dit jaar is de middelbare school ook erbij genomen.’’ Elke prijs bestond uit een waardebon van SRD 150. Ook Girjasing motiveerde de leerlingen verder te studeren en zich niet te laten afleiden.
Bestgeslaagden Shida Orie zegt blij en trots te zijn met het behaalde resultaat. ‘’Ik heb altijd doorgezet en daarom sta ik hier’’, aldus de bestgeslaagde. Ze zegt dat de slechte resultaten aan de leerling zelf te wijten zijn. Volgens haar moeten leerlingen verantwoordelijk worden en zich extra inzetten om af te studeren. Orie zelf zegt verder te willen studeren op imeao. ‘’Ik wil later bij de bank werken’’, zegt ze lachend.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!