Schietende politieman ontslagen uit het korps

De politieman Ritesh B., die op 11 maart 2013 ontslagen is uit het korps, hoorde op de afgelopen zitting een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar tegen zich eisen. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan poging tot moord c.q. poging tot doodslag dan wel bedreiging en vernieling. De openbare aanklager, Astrid Niamat, achtte poging tot moord c.q. poging tot doodslag niet bewezen en vroeg kantonrechter Sieglien Wijnhard om de verdachte hiervoor vrij te spreken. Anders was het met de tenlastelegging van bedreiging en vernieling. Voor deze twee feiten eiste de officier de bovenvermelde straf tegen de verdachte.
De officier bracht gisteren een correctie aan wat de feiten betrof. Zij achtte poging tot moord en vernieling wettig en overtuigend bewezen. Ten aanzien van de eis persisteerde zij bij het door haar gedane voorstel.
Advocaat Irvin Kanhai gaf aan dat de verdachte op 11 mei 2012, de dag van het gebeurde, alle 12 schoten uit zijn wapen op de woning van zijn chef had afgevuurd. Er waren geruchten dat de verdachte erg agressief raakte en in een opwelling handelde. Kanhai zei dat hij zich terug kon vinden in hetgeen de officier naar voren had gebracht. Er werd ook gevraagd om de verdachte psychologisch te begeleiden. Kanhai stelde dat er een vordering gaande is met betrekking tot het ontslag van zijn cliënt. Kantonrechter Sieglien Wijnhard wijst vonnis op 17 oktober.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!