Pedofiele ontuchtpleger gaat voor 11 maanden achter de tralies

De 59-jarige Ramon Hoogdorp gaat voor 11 maanden de bak in wegens het plegen van ontucht met een minderjarige. Kantonrechter Sieglien Wijnhard achtte ontucht tegen de verdachte wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Uit verklaring van de verdachte blijkt dat hij inderdaad het slachtoffer zonder toestemming had meegenomen. Hij was alleen met het kind.
 
De openbare aanklager, Astrid Niamat, achtte ontucht bewezen en vorderde een celstraf van 1 jaar en 6 maanden met aftrek. Advocaat Shefani Amirkhan beoogde dat het slachtoffer steeds verschillende verklaringen had afgelegd. Tegenover de verklaring van het slachtoffer stond dat haar cliënt het feit steevast ontkende.
 
Op 9 februari werd er aangifte gedaan van een zedenmisdrijf. De rechter achtte met het visum van de arts en de verklaring van de verdachte dat hij het kind zonder toestemming had meegenomen, het feit wettig en overtuigend bewezen. Op basis hiervan veroordeelde de rechter hem tot 11 maanden gevangenisstraf.
 
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!