Gouddelver kapt collega te Nieuw Koffiekamp

Te Nieuw Koffiekamp in het district Brokopondo is een ruzie tussen twee gouddelvers uitgemond in een kappartij. Rond 12.00 uur in de middag kregen de goudwinners ruzie met elkaar. De een pakte toen een scherpe wapen en bracht de andere een kapwond toe aan zijn arm. Deze gewonde gouddelver moest met spoed afgevoerd worden naar de Spoed Eisende Hulp. De dader vluchtte het bos is. Gewestelijk politiecommandant van Brokopondo, Regene Doua, bevestigt dit geval. Hij zegt dat de politie bezig is de dader op te sporen.
In Paramaribo kwam het nieuws in eerste instantie over alsof er wederom een opstand is uitgebroken in het dorp. Echter bleek dat het om een ruzie ging tussen twee personen.
Vorig maand brak er te Nieuw Koffiekamp ontlusten uit, toen de beveiliging van de multinational Iamgold illegale gouddelvers uit het concessiegebied van de Rosebel Goldmines verwijderde en hun machinepark had vernietigd. Als reactie hierop staken de illegale gouddelvers een voertuig van deze maatschappij in brand en vernietigde een andere.

error: Kopiëren mag niet!