24-Jarige krijgt 4 jaar voor 57½ kilo drugsuitvoer

De 24-jarige Sanjeev Mataw gaat voor 4 jaar achter slot en grendel wegens het willen uitvoeren van 57 ½ kilo coke. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing achtte poging tot uitvoer wettig en overtuigend bewezen.
Het BID-team onderschepte op vrijdag 19 oktober 2012 een grote partij van wel 57½ kilo cocaïne op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. In eerste instantie waren twee jongemannen aangehouden en ingesloten en naderhand volgde er nog een man. Het verboden spul werd daarna overgedragen aan de Antinarcoticabrigade.
Uit verkregen informatie blijkt dat in dit drugstransport grote groente-exporteurs betrokken waren. In eerste instantie waren zij ook in verzekering gesteld. Naderhand was slechts Mataw overgebleven. Het verderfelijk spul was verpakt in zes grote zwarte zakken uitgeholde zoete patat. De smokkelaars vielen door de mand, doordat de zoete patat zwaarder woog dan normaal.
De kantonrechter week af van het strafvoorstel van de vervolgingsambtenaar. Tegen de verdachte was een straf van 7 jaar geëist. De magistraat hield rekening met de ernst van het feit en de persoon van de verdachte. Hij is een first offender. De magistraat merkte op dat de verdachte steeds verschillende verhalen heeft voorgehouden. Een van de verklaringen was dat hij door een creoolse man was bedreigd. Hij moest in opdracht van die man de drugs voor export aanbieden. Zij legde de verdachte een straf op van 4 jaar met aftrek en een geldboete van SRD 10.000, te vervangen door 8 maanden hechtenis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!