Vakantietijd, heerlijke tijd, maar ook oppassen geblazen

Dat is waar we altijd van uit gaan en dat is begrijpelijk, maar de heerlijke tijd die we verwachten kan in zeer korte tijd veranderen en dat is de reden dat ik dit artikel heb geschreven. Ik ben twee weken geleden met een groepje naar een zwemgelegenheid in Para gegaan en dat was lekker. Even ontspannen is altijd goed. In de middaguren zat ik lekker in de schommel en had juist een lekker portie rijst met doks en kip gehad. Het was extra lekker, omdat ik bewust zo lang mogelijk had gewacht voordat ik ging eten. Ik nam de eerste hap en genoot ervan. De tweede was weer lekkerder  en de derde en zo wilde ik nog even doorgaan maar……………. Ik zat met mijn gezicht richting het water en gelukkig ook! Ik zag een man in het water die even boven het wateroppervlak kwam en direct weer onder ging en dat herhaalde zich drie keer in vrij korte tijd. Bij de vierde keer hoorde ik “Hel….” en weer was hij onder water. Waar mijn bord toen gebleven is weet ik niet meer want ik nam een zweefduik in het water en greep de man onder water vast en bracht hem naar boven. Toen bleek het mij dat de man in groot gevaar verkeerde. Ik bracht hem naar de kant en hoorde dat hij zei dat hij zijn armen en benen plotseling niet meer kon bewegen door een soort van kramp. De schrik zat er daarna in mijn groep zodanig in dat niemand meer het water in durfde. Ik heb besloten om dit artikel in te sturen, omdat het goed is om de mensen te waarschuwen.
Als u naar een zwemgelegenheid gaat, bedenk dan een ding: nooit je concentratie verliezen. Ga nooit alleen in het water. Blijf alert en let niet alleen op je eigen mensen, maar let op een ieder die in het water is want het kan in een fractie van een seconde gebeuren en dan is het gedaan met de gehele vakantie. Let op elkaar en ga er nooit vanuit dat het een grap kan zijn. Aan de mensen die dit soort grappen maken, wil ik vragen om dat niet te doen, omdat een ander het slachtoffer kan worden. Indien u met een groep gaat, probeer altijd iemand aan de waterzijde te laten voor toezicht. Indien u iets dergelijks constateert als het vorenstaande, let dan goed op dat als er om hulp geroepen wordt, dan is de persoon al in direct gevaar en zul je merken dat het woord “help” er niet volledig uitkomt. Door de paniek zakt iemand sneller weg. Dat was mijn ervaring.
Aan de beheerders van dit soort zwemgelegenheden wil ik dringend vragen om reddingsboeien te hangen direct bij het water zodat men die direct kan grijpen en in het water kan gooien.
Voorkomen is beter dan genezen.
Fijne vakantie voor een ieder.
Rebien
 

error: Kopiëren mag niet!