PTC komt met eigen gebouw en afstandsonderwijs

Het Poly Technic College (PTC) wil voor 2018 afstandsonderwijs introduceren en zal ingaande 1 oktober 2013 concrete stappen zetten in die richting. Het doel van deze nieuwe onderwijsmethode is om studenten die op verre afstand wonen of door werk colleges moeten missen toch instaat te stellen om aan deze hbo-opleiding te studeren. Zoals directeur Robby Holband aangeeft zijn voor de introductie van afstandsonderwijs speciale instructietechnieken en communicatietechnieken vereist. ‘Deze methode zal ook nieuwe onderwijs- vormen en didactische werkvormen mogelijk maken. Afstandsonderwijs kan leiden tot een groter individueel leerrendement en een vlottere in-, door- en uitstroom’, zegt Holband.
Naast afstandsonderwijs voelt PTC zich op basis van de groei van het instituut en de ontwikkelingen bij verhuurders zich ook genoodzaakt om te komen met een eigen gebouw. Het PTC maakt vanaf de oprichting gebruik van lokaliteiten van derden waaronder de Anton de Kom Universiteit, Havo 3 en het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) om het onderwijs te verzorgen. ASFA heeft PTC ondertussen aangeboden om op haar terrein faciliteiten op te zetten. Dit kan resulteren in een betere band tussen de hbo-opleiding en fabrikanten welke positief zal zijn voor het onderwijs en studenten. De ASFA kan op haar beurt naast de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten van PTC ook de kennis die er binnen het instituut aanwezig is gebruiken om haar leden bij te staan op technisch gebied. Naast Asfa zijn ook andere instellingen bereid om een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van een PTC-gebouw. Het ligt in de bedoeling dat het gebouw binnen 3 jaren nadat de juridische vraagstukken zijn opgelost zal worden opgeleverd.
Ondertussen heeft het PTC op 14 mei 2013 als voorloper op een eigen gebouw alvast een eigen afstudeerzaal in gebruik genomen in het kantoorgebouw aan de Kinderdorpstraat.

error: Kopiëren mag niet!