Selco drukt roadmaps voor Commewijne

Selco NV, uitgever in toeristische publicaties onder leiding van directeur Angela Dewanchand, heeft maandag ruim 20.000 roadmaps van Commewijne afgestaan aan districtscommissaris Ingrid Karta-Bink. Het bedrijf dat reeds eerder de Free Paramaribo Roadmap heeft uitgegeven en de HOT magazine uitgeeft, wilt dat toeristen in Commewijne gemakkelijker hun weg kunnen vinden. Ook de historische waarde van Commewijne wordt onder de aandacht gebracht met deze roadmaps. De roadmap is in het buitenland getekend. ‘Nadat de kaart uit het buitenland kwam, hebben wij alles gecontroleerd. We zijn door alle straten in Commewijne gereden en hebben zowel de straten als de straatnamen gecontroleerd. We zijn alle informatie nagegaan op de kaart’, zegt Dewanchand in een interview met Dagblad Suriname. Ze zegt dat ook de historische bezienswaardigheden in Commewijne  op de kaart voorkomen.
‘Voordat de kaart werd geproduceerd, is er zeker een jaar voorwerk gedaan’, zegt Dewanchand. ‘Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Commewijne’, aldus de directeur van het bedrijf. Jaarlijks brengt Selco NV zeker 40.000 mappen uit, verdeeld over twee edities.  ‘De behoefte aan roadmaps is erg groot’, zegt Dewanchand. VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing, ondernemer van huis uit, heeft ook een rol gespeeld in de totstandkoming van de roadmap. Hij schaart zich achter de mening van Dewanchand en juicht het initiatief toe. ‘De kaart heeft voordelen voor het district. Commewijne is een toeristisch district. Als de kaarten gedistribueerd worden bij de hotels, zien mensen hoe ze in Commewijne komen en waar de historische plaatsen zijn. Ook bij het vak aardrijkskunde bij typografie kunnen leerlingen goed gebruik maken van de kaarten’, aldus Girjasing. Hij zegt dat de kaarten vooral voor de nieuwe generatie goed van pas zal komen. Als lid van de Lions Club zorgt hij voor de distributie naar de verschillende scholen, te beginnen op voj- niveau. Girjasing zegt blij te zijn dat het bedrijf heeft gedacht aan Commewijne.
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink was ingenomen met de geste. ‘Niet alleen buitenlanders kunnen hun weg nu beter vinden in het district, maar ook Surinamers. Wij weten dat Surinamers ook niet veel weten over het district. Nu kunnen ze met behulp van de kaarten veel meer te weten komen over Commewijne’, aldus Karta-Bink.

error: Kopiëren mag niet!