Dc Karta-Bink van slachtoffer naar mogelijke verdachte

Dc Ingrid Karta-BinkDistrictscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne loopt het risico als verdachte in de rechtbank te belanden. De recherche van het gewest Wanica, ressort De Nieuwe Grond, is gestart met een onderzoek naar vermeende aanname van steekpenningen door haar. Jairadj Gajadien van Pet’s Promotion had haar aangeklaagd, omdat hij stelt dat de dc voor het verlenen van een vergunning SRD 12.000 van hem had geëist. Omdat Gajadien het gevraagde bedrag niet betaalde, kreeg hij de vergunning niet. ‘Ik ben heel blij dat het politioneel onderzoek momenteel zo ver is dat Bink als verdachte aangemerkt wordt. Ook haar loper, ene Lino, wordt als verdachte aangemerkt’, vertelt de opgeluchte ondernemer Gajadien aan Dagblad Suriname. Kort geleden is Gajadien door rechter Dinesh Sewrattan veroordeeld tot een week voorwaardelijke straf in een zaak welke was aangespannen door dc Bink. De dc had hem toen aangeklaagd, omdat zij zich in haar eer en goede naam aangetast voelde.
Gajadien gaf aan dat de strafzaak, waarin de dc aangifte had gedaan tegen hem, onmiddellijk in behandeling werd genomen en hij als gevolg daarvan strafrechtelijk werd vervolgd. Maar de aangifte waar hij de dc beschuldigde van oneigenlijk gebruik van overheidsgezag, het aannemen van smeergeld c.q. afpersing wordt steeds uitgesteld. Op 23 juli werd de dc samen met Lino en Gajadien door de recherche van Wanica uitgenodigd. Advocaat Georgette Leter had de procureur-generaal (pg) middels een schrijven gevraagd deze zaak te onderzoeken. De pg op zijn beurt gaf opdracht aan de vervolgingsambtenaar, Claudia Bruining, om de zaak verder in behandeling te nemen.
Dagblad Suriname sprak met officier Bruining. Zij deelt mee dat deze zaak reeds eerder onderzocht was. De dc is als verdachte gehoord door de politie van De Nieuwe Grond. Verder zegt Bruining dat het onderzoek simultaan is verricht met de strafzaak tegen Gajadien. ‘Er is geen sprake van een nieuw onderzoek’, merkte de officier op. Het Openbaar Ministerie kan in dit stadium niet zeggen of er een strafrechtelijke vervolging zal plaatsvinden. ‘Feit is dat dit onderzoek niet een nieuwe zaak is’, aldus Bruining. Er moet aanvullend onderzoek verricht worden. Het gaat om het completeren van het dossier.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!