‘OW-topper Perk verandert van mening omdat vergunningsaanvrager jaloers is en klaagt’

De coördinator van het ministerie van Openbare Werken (OW) Regio West, Charles Perk, is binnen een maand van mening veranderd bij het verlenen van een advies voor plaatsing van duikers aan de Parmessarweg te Nickerie. De ondernemer Amit Keshari diende een vergunning in voor het plaatsen van duikers in de goot van de Parmessarweg op 4 juni 2013. Op zijn beurt moet de dc advies vragen aan verschillende instanties, waaronder het ministerie van OW. Op 18 juni 2013 adviseerde Perk districtscommissaris Wedperkash Joeloemsing negatief. Na een maand, op 19 juli 2013, veranderde Perk van mening en gaf de dc een positief advies voor het verlenen van een vergunning om de duikers te plaatsen. Op een persconferentie gisteren legde Perk uit dat de ondernemer Keshari ontevreden was met het negatief advies en steen en been ging klagen bij verschillende DNA-leden. ‘Daar hij ook ondernemer is, hebben we gemeend om toch een positief advies uit te brengen’, zegt Perk. Hij zegt verder dat de ondernemer ‘jaloers was op zijn Chinese buurvrouw, die een vergunning had gekregen voor verlenging van haar bestaande inrit middels het plaatsen van enkele duikers’.
Perk vertelde gisteren dat hij op 18 juni negatief advies uitbracht, omdat de omstandigheden voor het plaatsen van duikers niet ideaal waren. ‘Ten eerste is de lozing waar Keshari de inrit wil bouwen versmald, terwijl de bermen niet stabiel en laag zijn en onder water lopen. Ook is de trens een hoofdlozing, waar er geen duikers meer geplaatst mogen worden. In het geval van de Chinese vrouw ging het om een verlenging, dus dat mag wel’, vertelde Perk. De omstandigheden nu zijn identiek gebleven. ‘Maar omdat hij jaloers is op zijn buurvrouw en klaagde, hebben we toch een positief advies uitgebracht.’ Dc Joeloemsing zei nog niet op de hoogte te zijn van een positief advies van OW. Daarom heeft hij nog geen vergunning verleend aan Keshari. ‘Als één van de instanties negatief adviseert, verleen ik geen vergunning’, zei de dc.
Perk en dc Joeloemsing hielden gisteren een persconferentie. Daarbij gaven beiden aan de ondernemer Keshari voor het gerecht te zullen slepen. Volgens deze twee functionarissen heeft Keshari via een nieuwssite hen beschuldigd van het aannemen van steekpenningen (tjoekoe) van een Chinese vrouw, die wel een vergunning heeft gekregen voor het plaatsen van duikers aan de Parmessarweg. Perk zal naast herstel van zijn goede naam en eer ook schadevergoeding eisen van Keshari. ‘Hij zal moeten betalen’, zei Perk. Keshari zei aan de nieuwssite dat hij al 6 maanden bezig is om een vergunning voor een duiker te krijgen, maar dat het nog steeds niet lukt. Dit, terwijl een Chinees in de directe omgeving dat binnen 4 dagen krijgt. Zowel Perk als Joeloemsing verklaarde dat het niet waar is dat Keshari al 6 maanden bezig is. ‘Hij heeft zijn aanvraag op 4 juni 2013 ingediend. En de Chinese vrouw heeft na ruim 2 ½ maand een vergunning gekregen’, zei de dc. Volgens Perk is de aantijgingen gedaan door Keshari een politiek spel, omdat de OW-topper en de dc NDP’ers zijn. ‘Hij wil twee NDP’ers kapot maken in het district.’

error: Kopiëren mag niet!