Personeel Luchthavenbeheer in beraad

Het personeel van de NV Luchthavenbeheer te Zanderij is in beraad. De actie kan omslaan in algehele werkneerlegging als de directie  vandaag geen  duidelijkheid verschaft over het niet uitbetalen van de reisrekeningpremie en de periodieken.  ‘Verscherping van het beraad heeft als consequentie dat vliegtuigen niet zullen kunnen opstijgen of landen’, zegt een medewerker desgevraagd aan Dagblad Suriname. Het shiftpersoneel belast met de baanverlichting en andere vitale afdelingen op Zanderij zijn woest en willen meteen het werk neerleggen.  De sfeer onder de medewerkers bij Luchthavenbeheer Zanderij is explosief.
Insiders weten de krant te vertellen dat zaken misgaan sedert de nieuwe leiding is aangetreden bij Luchthavenbeheer. De directie liet het personeel op 12 juni middels een circulaire weten dat de uitbetaling van de periodieken en de reisrekeningspremie uiterlijk eind deze maand zou plaatsvinden. De loonslips zijn uitgedraaid, maar de beloofde geldelijke voorzieningen zijn daarin niet  opgebracht. Dit is niet het enige dat speelt en de medewerkers hindert. Er is geen communicatie tussen leiding en personeel. De onderhandelingen om te komen tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) schijnen ook niet te vlotten. De Bond van Personeel bij Luchthavenbeer  staat onder leiding van Lloyd Read.
Dagblad Suriname heeft van haar bronnen vernomen dat de bond en directie gisteravond tot een vergelijk is gekomen en dat de situatie vandaag mogelijk genormaliseerd zal worden.

error: Kopiëren mag niet!