Schrijversgroep 77 maakt leerlingen blij met boekenpakket

IFDe trekking van de boekenprijsvraagactie ‘Lees en wordt wijs’ werd gisteren gehouden. Het ging om een prijsvraag, uitgegeven door de Schrijversgroep 77, waarin 10 vragen stonden. De leerlingen hadden de gelegenheid de antwoorden in te vullen en in te leveren.
Uit de 1064 inzendingen waren er meer dan 400 goed. Daaruit zijn 10 winnaars getrokken. Zij komen in aanmerking voor een boekenpakket. De eerste, tweede en de derde prijs krijgen een geldbedrag en een schoolpakket van Dagblad Suriname. De krant steunt dit project, omdat het van mening is dat lezen heel belangrijk is en hoe eerder kinderen een boekenwurm worden, hoe beter het is voor de ontwikkeling van het kind.
Alphons Levens en Ismene Krishnadath, leden van de Schrijversgroep 77, zeggen dat deze prijsvraagactie er is om kinderen de stimulans te geven om meer te lezen. Vooral Surinaamse boeken worden aanbevolen. Dit wordt elk jaar gedaan.
De 10 winnaars zijn: Shiva Bihari, Sheetal Lakhi, Mohan Paris, Luchan van OS Meerzorg 2, Mokiem Simran, Vishaal Jokhan, Ghalyela Kensenhuis, Sedjo Damian, Roshnie Mangrey en Kylie Sidhoe. De winnaars kunnen hun prijs afhalen bij Dagblad Suriname aan de Zwartenhovenbrugstraat 154 vanaf vrijdag 26 juli na 10.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!